Τιτάν: Στα 16,6 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Deutsche Bank

Παρά το ταχύτατα αυξανόμενο μερίδιο της Τιτάν στη Βόρεια Αμερική, τα πολιτικά ρίσκα σε συνδυασμό με την απαιτητική αποτίμησή της, υπερακοντίζουν τα πλεονεκτήματά της, σχολιάζει ο οίκος.

Τιτάν: Στα 16,6 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Deutsche Bank

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Τιτάν στα 16,60 ευρώ ανά μετοχή από 14,70 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 15 Οκτωβρίου η Deutsche Bank, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «Hold».

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η χαμηλή γεωγραφική διαφοροποίησή της καθιστά την Τιτάν εξαιρετικά ευάλωτη στις αλλαγές κλίματος στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, δυο χώρες που αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του EBITDA του ομίλου.

Παρά το ταχύτατα αυξανόμενο μερίδιο της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, τα πολιτικά ρίσκα σε συνδυασμό με την απαιτητική αποτίμησή της, υπερακοντίζουν τα πλεονεκτήματά της, σχολιάζει ο οίκος. Όπως επισημαίνει, η Τιτάν είναι η ακριβότερη τσιμεντοβιομηχανία στην Ευρώπη.

Η αύξηση της τιμής-στόχου αποδίδεται στον χαμηλότερο ρυθμό discount (που πλέον ευθυγραμμίζεται με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τσιμεντοβιομηχανίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης) σε συνδυασμό με την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για τις τελικές αγορές της Τιτάν (και κυρίως την Ελληνική).

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12 Νοεμβρίου, η Deutsche Bank προβλέπει πως οι πωλήσεις της Τιτάν θα είναι μειωμένες κατά 0,4% στα 298 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στο 1 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v