ΧΑ:Το στοίχημα και οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Πρώτος στόχος οι 1.160 μονάδες και εν συνεχεία οι 1.200 για τον Γενικό Δείκτη, μετά τη διάσπαση σημαντικών αντιστάσεων. «Βλέπει» τις 380 μονάδες ο FT Large Cap. Τι δείχνουν οι αυξημένοι όγκοι συναλλαγών.

ΧΑ:Το στοίχημα και οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Πιάνοντας και τον τελευταίο στόχο πριν από τα υψηλά του Μαΐου και τις 1.160 μονάδες κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, έχοντας πετύχει 6 στις 6 ανοδικές συνεδριάσεις, παρότι βρίσκεται για 5η συνεδρίαση σε υπεραγορασμένα επίπεδα βάσει του ταλαντωτή RSI 14 ημερών.

Η επόμενη αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη είναι το υψηλό του Μαΐου και οι 1.160 μονάδες και έπειτα στο κάδρο εισέρχεται και η περιοχή των 1.200 μονάδων, αφού η αγορά μπόρεσε να διασπάσει χωρίς δυσκολίες και με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών πρώτα το επίπεδο των 1.060 μονάδων και έπειτα τις 1.120.

Η αφύπνιση των αγοραστών και η διατήρηση του όγκου των συναλλαγών, για πέμπτη συνεδρίαση, σε επίπεδα κοντά ή ανώτερα των 100 εκατ. ευρώ, δείχνουν ότι οι ξένοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιο ότι ο όγκος συναλλαγών θα δείξει πού θα κινηθεί η αγορά μετά το range trading των συνεδριάσεων από τις 10/9 έως τις 3/10 και όντως ο όγκος απέδειξε ότι προηγείται των τιμών.

Για τον FTSE/ASE Large Cap ο επόμενος στόχος είναι οι 380 μονάδες και ο απώτερος, πλέον, το υψηλό του Μαΐου και οι 411 μονάδες. Στο διάγραμμα τιμών του δείκτη φαίνεται ότι τόσο το επίπεδο των 350 μονάδων όσο και οι 360 μονάδες αποτελούν τα πρώτα οχυρά των αγοραστών, αν και σε ανοδικές κινήσεις με τόσο υψηλό momentum είναι πολύ λογικό ότι και οι διορθώσεις θα πρέπει να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Βασική στήριξη και κομβική σημασία στην πορεία του FTSE/ASE Large Cap έχουν οι 335 μονάδες, ζώνη στην οποία ο δείκτης μέχρι στιγμής έχει βρει στήριξη όλες τις φορές που έχει εμφανιστεί προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών.

Η εικόνα του FT Large Cap

 

Στον Γενικό Δείκτη, το πρώτο σημείο με έντονο τεχνικό ενδιαφέρον είναι οι 1.060 μονάδες, ενώ χαμηλότερα τα επίπεδα των 1.030 - 1.035 μονάδων αποτελούν την πρώτη ουσιαστική στήριξη, κοντά και στον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 ημερών. Η παραμονή πάνω από τη ζώνη τιμών των 1.000 - 1.030 μονάδων και η διατήρησή της θα κρίνουν και την προσπάθεια της αγοράς να ανέλθει και πάλι στα υψηλά του Μαΐου. Οι 980 μονάδες του Γενικού Δείκτη έχουν την ίδια σημασία με τις 335 μονάδες του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη 

 

Από τις 3/10, οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχωρίζουν είναι: Εθνική Τράπεζα με 17,7%, Τράπεζα Πειραιώς με 21%, MIG με 24%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 16%, ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 16%, ΔΕΗ και Ελλ. Πετρέλαια με 14% και 13% αντίστοιχα.

Ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ, που έχουν τραβήξει την αγορά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, απλώς ακολουθούν το γενικό κλίμα, ενώ η Coca Cola HBC σημειώνει πτώση 1%, όταν ο Γενικός Δείκτης γράφει +9% και ο FTSE/ASE Large Cap +8%.

Τέλος, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρά το ανοδικό σερί των 8 θετικών συνεδριάσεων έναντι έξι για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη, εξακολουθεί να βρίσκεται ένα βήμα πίσω στην τρέχουσα ανοδική κίνηση της αγοράς, αφού απέχει 18% από τα υψηλά του Μαΐου έναντι 3,2% για τον Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v