Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχονται αλλαγές στους φόρους μετοχών

Ρύθμιση η οποία θα ξεκαθαρίζει ότι οι επενδυτές δεν θεωρούνται επιτηδευματίες ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ. Προωθεί συμψηφισμό ζημιών στον φόρο υπεραξίας και αφορολόγητο όριο.

Ερχονται αλλαγές στους φόρους μετοχών

Ρυθμίσεις ώστε να επιλυθεί νομικά ο πλήρης διαχωρισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών από τις επιχειρηματικές συναλλαγές και να μη χαρακτηρίζονται επιτηδευματίες οι επενδυτές του χρηματιστηρίου που πραγματοποιούν περισσότερες των τριών συναλλαγών ανά εξάμηνο προωθεί, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Οικονομικών.

Αναμένεται επίσης να υπάρξει συμψηφισμός ζημιών και κερδών από τις μετοχές σε βάθος χρόνου. Δεν έχει όμως αποσαφηνιστεί εάν ο συμψηφισμός θα αφορά κάθε μετοχή χωριστά, κάθε χαρτοφυλάκιο χωριστά (μετοχές, ομόλογα παράγωγα κ.λπ.) ή το σύνολο του χαρτοφυλακίου του επενδυτή.

Θεωρείται, τέλος, βέβαιο ότι θα ισχύσει αφορολόγητο όσον αφορά την υπεραξία των μετοχών, ενώ το ύψος του αναμένεται να καθορισθεί μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για τους μικροεπενδυτές και είναι αποτέλεσμα επιμονής των παραγόντων της αγοράς, οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν σχετικώς αναφέροντας πως το αφορολογητο ισχύει και για τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v