Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπράλος: Όλοι κερδίζουν από την Κοινή Πλατφόρμα

Η Κοινή Πλατφόρμα είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο το οποίο απαιτεί σημαντικές αλλαγές, τεχνολογικές, αλλά κυρίως θεσμικές από φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του Χ.Α., μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το κυπριακό site StockWatch.

Καπράλος: Όλοι κερδίζουν από την Κοινή Πλατφόρμα
Η Κοινή Πλατφόρμα είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο το οποίο απαιτεί σημαντικές αλλαγές, τεχνολογικές, αλλά κυρίως θεσμικές από φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το κυπριακό site StockWatch.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι εξελίξεις που φέρνει η παγκοσμιοποίηση στον χώρο των χρηματιστηρίων δεν άφησαν ανεπηρέαστες Ελλάδα και Κύπρο. ”Η Κοινή Πλατφόρμα είναι η απάντηση των χρηματιστηρίων μας στις εξελίξεις αυτές. Στην προκειμένη περίπτωση το ρητό η ισχύς εν τη ενώσει ισχύει απόλυτα, και η κοινή πλατφόρμα υλοποιεί το ρητό αυτό. Από την Κοινή Πλατφόρμα όλοι κερδίζουν: Οι επενδυτές, τα μέλη και βεβαίως τα δύο χρηματιστήρια”, υπογράμμισε.

Ο κ. Καπράλος είπε επίσης πως με την είσοδο των εξ αποστάσεως μελών πιστεύουν ότι θα μεγαλώσει η ”πίτα” της κοινής αγοράς. ”Οι εταιρίες επενδυτικών υπηρεσιών είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των εισηγμένων εταιριών και των επενδυτών και ως εκ τούτου ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χρηματοοικονομικού συστήματος. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επενδυτικών Υπηρεσιών, όπως και ο αντίστοιχος σύνδεσμος στην Ελλάδα, επιτελεί σημαντικό έργο για την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας”, είπε.

Από την πλευρά του, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΧΑΚ, κ. Άκης Κλεάνθους, αφού εξέφρασε την ετοιμότητα των δύο χρηματιστηρίων για την έναρξη της πλατφόρμας στις 30 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στη συνεργασία του κυπριακού χρηματιστηρίου με το ΚΕΠΕΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματιστήριο της Κύπρου αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης όλων των εισηγμένων αξιών, χθες και σήμερα, λόγω της επικείμενης έναρξης λειτουργίας της Κοινής Πλατφόρμας με το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η διαπραγμάτευση των εισηγμένων αξιών θα αρχίσει πάλι κανονικά τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 και ώρα 10:00 π.μ., στο νέο περιβάλλον της Κοινής Πλατφόρμας ΧΑΚ-Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v