Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Η ”αγαπημένη ευρωπαϊκή” της Citigroup

Ως μία από τις πιο αγαπημένες της τράπεζες στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Εθνική η Citigroup σε έκθεσή της, διατηρώντας τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ. Η τμή - στόχος για την Alpha Bank είναι 22,5 ευρώ (σύσταση ”hold”), για την Eurobank τα 30 ευρώ (”buy”), την Εμπορική τα 25 ευρώ (”hold”), ενώ δεν μεταβάλλει τη σύσταση ”buy” και την τιμή–στόχο των 23 ευρώ για την Πειραιώς.

Εθνική: Η ”αγαπημένη ευρωπαϊκή” της Citigroup
Ως μία από τις πιο αγαπημένες της τράπεζες στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Εθνική η Citigroup σε έκθεσή της European Bank Strategist με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου, διατηρώντας τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο στα 45 ευρώ.

Αν και ο οίκος αναφέρει πως η εθνικότητά της ”τιμώρησε” την Εθνική σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων, εκτιμά πως δεν είναι ”υπερεκτεθιμένη” σε κανένα πεδίο.

Αναφερόμενη συνολικότερα στην εικόνα του κλάδου, η Citigroup αναφέρεται εκτενώς στην ”πραγματοποιηθείσα πιστωτική έκρηξη” στην Ελλάδα, αλλά και στις Ισπανία και Ιρλανδία, κάτι που φιγουράρει και στον τίτλο του report (”Credit boom in Greece, Ireland and Spain”).

Ερμηνεύοντας τη ραγδαία άνοδο, η Citigroup τονίζει την ανοδική εκτόνωση -κυρίως σε ό,τι αφορά τον κλάδο της λιανικής, πυροδότησαν τα πραγματικά αρνητικά επιτόκια.

Καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια μειώνουν τον ρυθμό της πιστωτικής επέκτασης στην Ευρώπη, είναι πιθανόν να αποκαλύψουν σημαντικότερους κινδύνους που συσσωρεύθηκαν κατά την πρόσφατη σημαντική άνοδο του retail δανεισμού, αναφέρεται στην έκθεση -και από αυτή την άποψη έχει σημασία η αναφορά του ξένου οίκου στη λελογισμένη έκθεση της Εθνικής.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η Citigroup οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν υπεραποδώσει έναντι του δείκτη DJ Stoxx, ενώ καταγράφουν ισχυρά έσοδα λόγω των κεφαλαιακών κερδών και της αύξησης των χορηγήσεων.

Παράλληλα, επισημαίνει πως οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις (Μ&Α) παραμένουν ένα κυρίαρχο θέμα στον κλάδο, υπογραμμίζοντας ότι ο κύκλος των Μ&Α φαίνεται να ωριμάζει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή–στόχο των 22,5 ευρώ και τη σύσταση ”hold” για την Alpha Bank, ενώ για την Eurobank η τιμή–στόχος παραμένει στα 30 ευρώ με σύσταση ”buy”.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική διατηρεί την τιμή–στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”hold”, ενώ δεν μεταβάλλει τη σύσταση ”buy” και την τιμή–στόχο των 23 ευρώ για την Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v