Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν κατεύθυνση

Διατήρηση του θετικού κλίματος αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους θα στρέψει το βλέμμα της στις διεθνείς αγορές προς αναζήτηση κατεύθυνσης. Σταδιακά, η προσοχή θα αρχίσει να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

ΑΧΕ: Οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν κατεύθυνση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό, επισημαίνει η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά ότι οι τράπεζες θα υπεραποδώσουν.

Σε υψηλότερο επίπεδο αναμένει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι διεθνείς αγορές, ενώ οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση διαφόρων μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ. Η Σοφοκλέους, όπως εκτιμά η Proton, θα ακολουθήσει την τάση που θα επικρατήσει στο εξωτερικό, ελλείψει επιχειρηματικών ειδήσεων, ενώ η προσοχή θα αρχίσει σταδιακά να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

Μετά την ήπια συνεδρίαση χθες, η Piraeus Securities εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών, ενώ η National Securities αναμένει συνέχιση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Σε θετικό πεδίο παρέμεινε χθες η Σοφοκλέους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει στο πρωινό report της η Εγνατία Finance. Η Fed δεν αύξησε χθες τα επιτόκιά της, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, αν και δεν αποκλείονται μελλοντικά αυξήσεις επιτοκίων, λόγω πληθωριστικών ανησυχιών. Καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις, που να μπορούν να οδηγήσουν την αγορά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, η Εγνατία Finance αναμένει παρόμοια με τη χθεσινή απόδοση της Σοφοκλέους σήμερα.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,10% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω ήπιων κερδοσκοπικών κινήσεων κυρίως στις μετοχές των εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τη Marfin Analysis. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 294 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου, ο δείκτης FTSEM 40 έχει ενισχυθεί κατά 39,2%, έναντι ανόδου μόλις 12,3% του FTASE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v