Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K:Εκτιμά άνοδο 46,4% σε κέρδη 9μήνου Watch list

Αύξηση 46,4% θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2006 των 43 εταιριών που αποτελούν τη ”λίστα παρακολούθησης” (Watch list) της P&Κ, εκτιμά η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report (25/10) με τίτλο ”Η περίοδος των αποτελεσμάτων αρχίζει”. Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων στη Watch list προβλέπεται να ενισχυθεί κατά 17,8% στο εννεάμηνο.

P&K:Εκτιμά άνοδο 46,4% σε κέρδη 9μήνου Watch list
Αύξηση 46,4% θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2006 των 43 εταιριών που αποτελούν τη ”λίστα παρακολούθησης” (Watch list) της P&Κ, εκτιμά η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report (25/10) με τίτλο ”Η περίοδος των αποτελεσμάτων αρχίζει”.

Εκτός των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιακών η ενίσχυση στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου των εταιριών της λίστας παρακολούθησης αναμένεται να υποχωρήσει στο 10% προβλέπει η P&K.

Εξάλλου ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων της λίστας παρακολούθησης προβλέπεται να ενισχυθεί κατά 17,8% στο εννεάμηνο, ενώ αν δεν συμπεριληφθούν τράπεζες και τηλεπικοινωνίες η αύξηση προσεγγίζει το 19,3%.

Την υψηλότερη αύξηση στα καθαρά κέρδη προβλέπεται να παρουσιάσει ο ΟΤΕ (194,5%), η Τράπεζα Κύπρου (145,3%) και η Τράπεζα Πειραιώς (142,2%).

Παράλληλα όπως αναφέρει η P&K μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της ΑΧΑ με την Alpha Bank ακόμα ένας ξένος στρατηγικός επενδυτής εισέρχεται στην ελληνική αγορά, αυτή την φορά στον κλάδο της υγείας, ενώ οι ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν ανοδική τάση.

Τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο αναμένονται την επόμενη εβδομάδα από την EFG Eurobank και τον Τιτάνα, που αποτελούν δύο από τις εταιρίες που έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα των θετικών εκπλήξεων το προηγούμενο τρίμηνο, επισημαίνει η P&K.

Οι σημαντικότερες εξελίξεις για την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, ήταν:

* Η Intralot ανακοίνωσε τη διανομή προμερίσματος 30ελ με βάση τα αποτελέσματα 8μήνου, με ημερομηνία αποκοπής την 9η Νοεμβρίου. Το προμέρισμα αναμενόταν, αλλά ήρθε νωρίτερα από το προηγούμενο έτος

* Η εξαγορά από τον Asklepios International GMBH του 8,33% του Ιατρικού κέντρου και οι συμφωνίες του Υγεία στην Ελλάδα, με τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και στην Αλβανία, υποδεικνύουν καθαρά μια αυξημένη εταιρική δραστηριότητα σον κλάδο τωνυπηρεσιών υγείας.

* Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εκχωρήσει την διοίκηση των δύο κύριων λιμανιών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, σε διεθνή εταιρία μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το οποίο αποτελεί θετική προοπτική για την αναδιάρθρωση του ΟΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v