Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Αναμένονται εισροές έως $2,1 δισ. στο ΧΑ

Η Citi σημειώνει την επιβράδυνση στη μείωση εσόδων των ελληνικών εταιριών και τονίζει ότι φέτος θα καταγραφεί ο «πάτος» στην εταιρική κερδοφορία. Ειδικότερα, εξαιρουμένων των τραπεζών, προβλέπει μείωση κερδών 3% το 2013 με δυναμική ανάκαμψη 31% το 2014.

Citi: Αναμένονται εισροές έως $2,1 δισ. στο ΧΑ

Την προτίμησή της στις μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ καταθέτει η Citi σε έκθεσή της για την Ελλάδα, εν όψει και της εισόδου της Ελλάδας στον δείκτη αναδυόμενων αγορών της MSCI από τις 26 Νοεμβρίου.

Ο οίκος εκτιμά ότι η στάθμιση της Ελλάδας στον δείκτη θα διαμορφώνεται στις 26 μονάδες βάσης έναντι τρέχουσας στάθμισης με 1,4 μονάδα βάσης.

Ως εκ τούτου, προβλέπει ότι οι καθαρές εισροές από funds παθητικής διαχείρισης θα διαμορφωθούν στα 516 εκατ. δολάρια, ενώ εκτιμά την πιθανή καθαρή ζήτηση από «ενεργούς» επενδυτές στο 1,6 δισ. δολάρια.

Η εκτίμηση για τα 516 εκατ. δολάρια ενδεχομένως είναι συντηρητική, σημειώνει ο οίκος, καθώς πολλά funds παθητικής διαχείρισης έχουν ήδη αφαιρέσει την Ελλάδα από τον MSCI Europe λόγω της πολύ χαμηλής της στάθμισης και ίσως οι εκροές να είναι ακόμη χαμηλότερες (η Citi προβλέπει εκροές ύψους 100 εκατ. δολαρίων από παθητικά χαρτοφυλάκια). 

Σε σχέση με τη ζήτηση που θα προκύψει από χαρτοφυλάκια ενεργής διαχείρισης, η Citi σημειώνει ότι οι επενδυτές αυτοί έχουν την ευχέρεια να στραφούν και σε μετοχές εκτός του MSCI EΜ, oπότε δεν αναμένεται να περιοριστούν στις εγχώριες μετοχές που θα συμμετέχουν στη σύνθεση του δείκτη.  

Η Citi σημειώνει την επιβράδυνση στη μείωση εσόδων των ελληνικών εταιριών και τονίζει ότι εφέτος θα καταγραφεί ο «πάτος» στην εταιρική κερδοφορία. Ειδικότερα, εξαιρουμένων των τραπεζών, προβλέπει μείωση κερδών 3% το 2013 με δυναμική ανάκαμψη 31% το 2014.

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι η επιλογή μετοχών πλέον είναι ιδιαίτερα σημαντική μετά το πρόσφατο ράλι, αλλά και εν μέσω αβέβαιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει, προτιμά μετοχές που έδειξαν ικανότητα λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης εν μέσω κρίσης, και βρίσκονται σε καλή θέση για να αξιοποιήσουν τη σταθεροποίηση και την τελική ανάκαμψη, ενώ έχουν λογική αποτίμηση, τόσο ιστορικά όσο και συγκριτικά με ομοειδείς εταιρίες. Τονίζει τις περιπτώσεις της ΔΕΗ (τιμή-στόχος στα 9,5 ευρώ) και του ΟΤΕ (στόχος στα 9 ευρώ) που ταιριάζουν στα ανωτέρω κριτήρια και «έχουν αξία».

Αντίθετα, τονίζει ότι άλλες μετοχές που καλύπτει, όπως η ΕΤΕ, τα ΕΧΑΕ και ο ΟΠΑΠ, δείχνουν ακριβές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v