ΧΑ: Δύσκολο στοίχημα οι 350 μονάδες για FT-25

Σε ήπια διολίσθηση ποντάρουν οι traders για τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Τα σημεία-κλειδιά για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE Large Cap. Ποιες μετοχές κινούνται κοντά στα υψηλά έτους, ποιες μένουν πίσω

ΧΑ: Δύσκολο στοίχημα οι 350 μονάδες για FT-25

Με τη βοήθεια «μαγικών» στις δημοπρασίες, για ακόμη μία φορά, η χθεσινή συνεδρίαση και οι δύο βασικοί δείκτες κινήθηκαν στα υψηλά ημέρας. Ο όγκος συναλλαγών επίσης για ακόμα μία φορά δεν ενθουσίασε, όμως η αγορά έχει συνηθίσει πια σε τέτοιες συνεδριάσεις.

Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι εμφανές από το διάγραμμα τιμών ότι το επίπεδο των 350 μονάδων είναι η πρώτη αντίσταση πριν από το 161,8% της κίνησης και τις 360 μονάδες (Fibonacci retracements από το υψηλό των 335 μονάδων στο χαμηλό των 297 στα τέλη Αυγούστου).

Παράλληλα, σε όλες τις αναμετρήσεις του δείκτη με το επίπεδο των 350 μονάδων, τελικά αυτός έκλεισε χαμηλότερα, δείχνοντας ότι μάλλον θα απαιτηθεί περισσότερο καύσιμο για το τράβηγμα πάνω από το προαναφερόμενο επίπεδο.

Την ίδια χρονική στιγμή, στην κίνηση κρίσιμο ρόλο φαίνεται να έχουν οι τιμές στις 335 μονάδες, ζώνη στην οποία ο δείκτης μέχρι στιγμής έχει βρει στήριξη όλες τις φορές που έχει εμφανιστεί προσπάθεια pullback.

Το διάγραμμα του FT Large Cap

 

Από τεχνική πλευρά, πολλοί traders, ειδικά για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα πόνταραν σε ήπια διολίσθηση και επιβεβαίωση των πρώτων στηρίξεων, προκειμένου να πάρει φόρα και μια ανάσα η αγορά, ενώ μικρή μερίδα εξακολουθεί να αναφέρεται στο profit taking στα υψηλά της συνεδρίασης της προηγούμενης Πέμπτης και στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η επιμέρους εικόνα είναι αρκετά διαφορετική, αφού ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, ο Τιτάν, το Folli Follie Group και η ΕΥΔΑΠ κινούνται σε νέα ή κοντά στα υψηλά έτους και εν μέρει σε βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένα επίπεδα. Αντίθετα, οι τραπεζικοί τίτλοι αδυνατούν να ακολουθήσουν την κίνηση, ενώ και άλλες δυνάμεις της αγοράς, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil δείχνουν απροθυμία να κινηθούν πάνω από τις αντιστάσεις των 8,15 - 8,20 ευρώ.

Στον Γενικό Δείκτη, το αντίστοιχο επίπεδο με έντονο τεχνικό ενδιαφέρον είναι οι 1.023 μονάδες που αποτελούν την πρώτη αντίσταση πριν από το 161,8% της κίνησης στις 1.050 μονάδες (Fibonacci retracements από το υψηλό των 981 μονάδων στο χαμηλό των 869 στα τέλη Αυγούστου).

Για την ευρύτερη αγορά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα του δείκτη, η περιοχή των 980 μονάδων και η διατήρησή της μπορεί να κρίνει και τη βραχυπρόθεσμη κίνηση της αγοράς. Όσο ο δείκτης διατηρεί το επίπεδο αυτό, το κλίμα είναι με τους αγοραστές. Το επίπεδο τιμών 1.020-1.025 στον Γενικό Δείκτη έχει λοιπόν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια, αφού εκτός από αντίσταση είναι και σημείο-κλειδί για την κυματική μέτρηση και τα πιθανά σενάρια που μπορεί να ακολουθήσει η αγορά, σύμφωνα με την κυματική προσέγγιση.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη 

Τέλος, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκεται ένα βήμα πίσω στην τρέχουσα ανοδική κίνηση της αγοράς, αφού μόλις τώρα προσπαθεί να διασπάσει το επίπεδο των 1.090 μονάδων για αντιμετωπίσει την πρώτη αντίσταση του 123,6% της κίνησης στις 1.125 μονάδες (Fibonacci retracements από το υψηλό των 1.090 μονάδων στο χαμηλό των 960 στα τέλη Αυγούστου), παρά την υψηλή αρνητική επίδραση της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v