Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Νωρίτερα το ”year end rally”;

Τη εκτίμησή της ότι υπάρχει η δυνατότητα ο Γενικός Δείκτης να ξεπεράσει τις επόμενες εβδομάδες τις 4.130 - 4.150 μονάδες και να προσεγγίσει την κορυφή έτους στις 4.334 μονάδες αν διατηρηθεί το ανοδικό momentum στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, επισημαίνει σε τεχνική της ανάλυση (20/10) για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική Τράπεζα.

Εμπορική: Νωρίτερα το ”year end rally”;
Τη εκτίμησή της ότι υπάρχει η δυνατότητα ο Γενικός Δείκτης να ξεπεράσει τις επόμενες εβδομάδες τις 4.130 - 4.150μ και να προσεγγίσει την κορυφή έτους στις 4.334μ αν διατηρηθεί το ανοδικό momentum στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, επισημαίνει σε τεχνική της ανάλυση (20/10) για τον ΓΔ η Εμπορική Τράπεζα.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ενδεχομένως το ”year end rally” να συμβεί φέτος νωρίτερα, καθώς την τελευταία τριετία οι υψηλότερες τιμές έτους διαμορφώνονται το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ο γ.δ. κινείται σε ένα ανοδικό - τριετές – κανάλι και στη παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο ανοδικό κύμα, με κατεύθυνση την κορυφή έτους στις 4.334μ, που θεωρείται αξιόλογη αντίσταση.

Ενδεχόμενη υπέρβασή της, θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης προς την επόμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης των 4.650-4.800μ, κατά την διάρκεια του 2007.

Βραχυπρόθεσμα ο γ.δ. κινείται επίσης σε ανοδική τροχιά διασπώντας διαδοχικά επίπεδα αντίστασης και κάθε διορθωτική κίνηση ολοκληρώνεται στη προσέγγιση της αμέσως προηγούμενης κορυφής τιμών.

Η υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 12 ήταν στις 4.125,25μ. Αντιστάσεις βρίσκονται στις 4.130μ, 4166μ 4.187,72 (χάσμα τιμών) 4.268μ και 4.334μ.

Επίσης σημειώνεται ότι σε προηγούμενη ανάλυση της τράπεζας αναφέρθηκε ότι αν αυξηθούν άμεσα οι όγκοι συναλλαγών, θα δημιουργηθούν βάσιμες προσδοκίες διατήρησης της ανοδικής κίνησης τουλάχιστον μέχρι την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 4.130 – 4.150μ.

Σύμφωνα με τις νέες ενδείξεις θεωρεί η τράπεζα ότι στις προσεχείς εβδομάδες, θα ξεπερασθεί και αυτή η ζώνη αντίστασης και σταδιακά θα κινηθούμε προς την κορυφή έτους στις 4.334μ. Την εκτίμηση αυτή την βασίζει σε δύο σημαντικές εξελίξεις.

Η πρώτη αφορά την υπέρβαση σημαντικών – μακροχρόνιων – αντιστάσεων από τους σημαντικότερους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, εξέλιξη που θεωρεί ότι – έστω και ετεροχρονισμένα – θα επιδράσει θετκά και το Χ.Α.. Η δεύτερη εξέλιξη αφορά την συμπεριφορά των δεικτοβαρών μετοχών τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες μετά τις πρόσφατες ανοδικές κινήσεις, δημιουργούν σχηματισμούς συνέχισης της τάσης (στη τεχνική ορολογία ανοδικές σημαίες).

Ενδεχόμενη πτωτική κίνηση από την περιοχή των 4.130μ ή των 4190μ προς τις κοντινές στηρίξεις, θα αντιμετωπισθεί ως βραχυχρόνια διορθωτική κίνηση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συνοδεύεται από μείωση του όγκου των συναλλαγών. Στηρίξεις εντοπίζονται στις 4.070μ (όρια βραχυπρόθεσμου καναλιού), 4.029μ (χαμηλό εβδομάδας) και 3.978μ (ισχυρή στήριξη).

Οι τεχνικοί δείκτες – ταλαντωτές διατηρούνται ακόμη σε ουδέτερες ζώνες τιμών αλλά αν συνεχισθεί άμεσα η ανοδική τάση του υποκείμενου δείκτη, θα εισέλθουν σταδιακά σε - βραχυχρόνια - υπεραγορασμένες ζώνες τιμών.

Συμπερασματικά, η τράπεζα παραμένει αισιόδοξη μεσοπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα θα απέφευγε επιθετικές αγορές σε επίπεδα υψηλότερα των 4.130μ, τουλάχιστον έως ότου πραγματοποιηθεί μια μικρή διορθωτική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v