Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 6 δισ. ο τζίρος των Βορειοελλαδιτών στο 9μηνο

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τις κινήσεις των επενδυτών στη Β. Ελλάδα, συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από τα συγκριτικά αποτελέσματα του διαστήματος Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αυξημένος κατά 54% εμφανίζεται ο τζίρος των Βορειοελλαδιτών επενδυτών, ο οποίος ανήλθε στα 6 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου.

Στα 6 δισ. ο τζίρος των Βορειοελλαδιτών στο 9μηνο
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τις κινήσεις των επενδυτών στη Β. Ελλάδα, συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από τα συγκριτικά αποτελέσματα του διαστήματος Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2006.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατά το εννεάμηνο του 2006 κινήθηκαν περίπου σε μηνιαία βάση 2500 κωδικοί επενδυτών, αριθμός αυξημένος κατά 24,4% σε σχέση με το 2005. Παράλληλα, αυξημένος κατά 54% εμφανίζεται και ο τζίρος των Βορειοελλαδιτών επενδυτών, ο οποίος ανήλθε στα 6 δισ. ευρώ. Επίσης, θετικό στοιχείο αποτελεί η ενεργοποίηση νέων μερίδων επενδυτών από τη Β. Ελλάδα, οι οποίες σήμερα αριθμούν περίπου 400 χιλιάδες, αυξημένες κατά 2,8% σε σχέση με το 2005.

Αυξημένες κατά 11,8% επίσης εμφανίζονται και οι μερίδες των Βορειοελλαδιτών επενδυτών με υπόλοιπα μετοχών, γεγονός που ανεβάζει τους συγκεκριμένους κωδικούς στις 223 χιλιάδες.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στην επενδυτική κοινότητα της Β. Ελλάδας είναι ενδεικτικό της γενικότερης πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου στο αντίστοιχο εννιάμηνο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση στα χέρια των επενδυτών από τη Μακεδονία και τη Θράκη αυξήθηκε κατά 34,2%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ.

Συνυπολογίζοντας τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του εννεαμήνου τόσο για το ελληνικό χρηματιστήριο όσο και ειδικότερα για τους επενδυτές που προέρχονται από τη Β. Ελλάδα, οι οποίοι αποτελούν το 16% των ενεργών επενδυτών στο σύνολο της χώρας, θεωρούμε ότι οι προσπάθειες του ομίλου της Ε.Χ.Α.Ε. γενικότερα αλλά και του Χ.Κ.Θ. ειδικότερα για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού και τη σταδιακή επιστροφή τους στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχουν αρχίσει πλέον να αποδίδουν ορατά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v