Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το διεθνές κλίμα θα καθορίσει την τάση

Το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές θα εξακολουθήσει να επηρεάζει τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι αναμένουν ότι η ελληνική αγορά θα επιχειρήσει μια ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 4.100 μονάδων.

ΑΧΕ: Το διεθνές κλίμα θα καθορίσει την τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στο στάδιο αυτό, η προοπτική πτώσης της αγοράς είναι μάλλον περιορισμένη, όπως εκτιμά η Marfin Analysis, ενώ η National Securities επισημαίνει ότι το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους.

Η Piraeus Securities αναμένει η αγορά να προσπαθήσει σήμερα να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 4.100 μονάδων, για πρώτη φορά από τις 17 Μαΐου, ενώ η Proton Securities εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την τάση που θα επικρατήσει στις διεθνείς αγορές.

Η Eurobank Securities αναφέρει στο πρωινό report της ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις στην εγχώρια αγορά, ενώ το επενδυτικό κλίμα παραμένει μικτό, αν και σε γενικές γραμμές αισιόδοξο. Για σήμερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με ανοδική τάση.

Η Σοφοκλέους έκλεισε χθες σε θετικό πεδίο, με τις ελληνικές μετοχές να δίνουν μια μικτή εικόνα, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή αναμένει το θετικό κλίμα να επικρατήσει και σήμερα, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 9μήνου έχει αρχίσει να επηρεάζει θετικά την αγορά.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα κατά 0,2% έκλεισε χθες η ελληνική αγορά, μετά το θετικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 310 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v