Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: ”Οκ” για εισαγωγή Λαϊκής στη Σοφοκλέους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε, μεταξύ άλλων, την αίτηση της Λαικής Τράπεζας Κύπρου για την παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στη Σοφοκλέους. Παράλληλα αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της Μάρακ από την Κατηγορία Επιτήρησης στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών.

ΧΑ: ”Οκ” για εισαγωγή Λαϊκής στη Σοφοκλέους
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υιοθέτησε επί της αρχής την πρόταση για τις κανονιστικές αλλαγές που πρέπει να λάβουν χώρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η αναθεώρηση του μηχανισμού λειτουργίας των διμερών συμβάσεων επαναγοράς και να αρθούν οι περιορισμοί στις ανοικτές πωλήσεις.

Σκοπός των αλλαγών είναι να απελευθερωθεί η χρήση των διμερών συμβάσεων επαναγοράς για όλους τους ενδιαφερόμενους, με την παράλληλη κατάργηση σειράς περιορισμών που υφίστανται σήμερα στο κανονιστικό πλαίσιο (κατάργηση του flat tick rule, της υποχρεωτικής επιστροφής των μετοχών στην ΕΤ.Ε.Σ.ΕΠ σε περίπτωση αγοράς για το κλείσιμο θέσης ανοικτής πώλησης, της υποχρέωσης της προηγούμενης απόκτησης μετοχών για τη διενέργεια ανοικτών πωλήσεων κ.λ.π.)

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΛΑΪΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ” για την παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών στο Χ.Α. και ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 357.464.742 κοινών ονομαστικών μετοχών της.

Η εταιρία διαπραγματεύεται ήδη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που έχει υποβάλλει η τράπεζα για την απόκτηση του 100% των μετοχών των εταιριών MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε

• Και αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας ”ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Ε.” από την Κατηγορία Επιτήρησης στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από την 20η Οκτωβρίου 2006, αφού ενημερώθηκε για την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας και δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 213 του Κανονισμού του Χ.Α.

Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 0,30 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής, ορίστηκε η 25η Οκτωβρίου 2006.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 406.147 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ”, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό του συγκροτήματος.

Επισημαίνεται ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των ανωτέρω νέων μετοχών της εταιρίας, θα γίνει ταυτόχρονα στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Λευκωσίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 24η Οκτωβρίου 2006.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιριών ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.”, ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ”, ”COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.”, ”COCA-COLA EEE Α.Ε.”, ”ΔΕΗ Α.Ε.”, ”ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ”, ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”EFG EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.”. και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω κινητών αξιών τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v