Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Piraeus Sec.: Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ, Cosmote

Σε μικρή αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της και των τιμών–στόχων για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote προχώρησε η Piraeus Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου.

Piraeus Sec.: Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ, Cosmote
Σε μικρή ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της και των τιμών–στόχων για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote προχώρησε η Piraeus Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι ”προτιμά τον ΟΤΕ από την Cosmote”.

Μέσω της συμμετοχής στον ΟΤΕ, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο επενδυτής μπορεί να αντλήσει τα περισσότερα θετικά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, χωρίς ταυτόχρονα να ”ρισκάρει” με τις μειοψηφίες σε περίπτωση που ο ΟΤΕ τελικά εξαγοράσει το υπόλοιπο 33% της Cosmote.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή ανέβασε την τιμή-στόχο του Οργανισμού στα 22,02 ευρώ από 21,97 ευρώ που ήταν προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”. Επίσης, αναβάθμισε την τιμή-στόχο για την Cosmote στα 21,4 ευρώ από 20,5 ευρώ, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση ”neutral”.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αναθεώρηση έγινε προκειμένου να συμπεριληφθούν η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας, τα καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα, η μέτρια παρουσία της Rotelecom και η συμβολή της Γερμανός στα μεγέθη της Cosmote.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι το περιθώριο των EBITDA του ομίλου θα ανέλθει στο 39% μέχρι το 2009 και ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή για το ίδιο διάστημα θα είναι της τάξης του 18%.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης ότι η απόκτηση μειοψηφίας στην Cosmote μπορεί να ενισχύσει την τιμή της μετοχής του Οργανισμού κατά 1,2 ευρώ.

Εκτιμά επίσης ότι η μετοχή του ΟΤΕ δεν είναι φθηνή σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αλλά σημειώνει ότι το premium του Οργανισμού δικαιολογείται λόγω της θέσης που κατέχει στην ελληνική αγορά, των προοπτικών που δημιουργεί η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας και των προοπτικών ανάπτυξης στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας διεθνώς.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την Cosmote λόγω της απόκτησης του 42% της Γερμανός. Επισημαίνει ότι η επένδυση της Cosmote είναι ελκυστική καθώς προσφέρει αυξημένη κερδοφορία και ρευστότητα και καλύτερη παρουσία στην αγορά.

Η απόκτηση της Γερμανός, αν και ακριβή, αποτελεί στρατηγική επιλογή καθώς βοηθά την Cosmote να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και να ενισχύσει την εμπορική πολιτική της στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v