Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Αυξάνονται οι ξένες επενδύσεις

Η συμφωνία με την ΑΧΑ επιβεβαιώνει την τάση για αύξηση των ξένων στρατηγικών επενδύσεων μέχρι στιγμής, φέτος, αναφέρει η P&K στο εβδομαδιαίο report της. Η P&K επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει πού και πότε θα γίνει το επόμενο deal, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι οι ξένοι στρατηγικοί επενδυτές ενδιαφέρονται πλέον για την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι στο παρελθόν.

P&K: Αυξάνονται οι ξένες επενδύσεις
Η συμφωνία με την ΑΧΑ επιβεβαιώνει την τάση για αύξηση των ξένων στρατηγικών επενδύσεων μέχρι στιγμής, φέτος, αναφέρει η P&K στο εβδομαδιαίο report της.

Στο ενδιαφέρον αυτό περιλαμβάνονται οι συμφωνίες της BC Partners με τη Hyatt, της Sistema με την Intracom Telecom, της Credit Agricole με την Εμπορική, του Dubai Investment με τη Marfin και της Unilever με την Ελαΐς.

Η P&K επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει πού και πότε θα γίνει το επόμενο deal, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι οι ξένοι στρατηγικοί επενδυτές ενδιαφέρονται πλέον για την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Μεταξύ των σημαντικότερων εξελίξεων της εβδομάδας που πέρασε, η P&K αναφέρει την προειδοποίηση της Ε.Ε. κατά τριών κρατών-μελών για τον στοιχηματισμό και την πρόταση του ΟΠΑΠ προς τις αρμόδιες αρχές για τη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά του τζόγου στο Διαδίκτυο.

Επίσης, σημειώνει την ανακοίνωση της Intralot περί ολοκλήρωσης του πιλοτικού της προγράμματος στη Μόσχα και το ενδεχόμενο ”εγκατάλειψης” της Μόσχας προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την Πανρωσική Λοταρία, με νέο εταίρο.

Όσον αφορά στο deal Alpha Bank - AXA για την Alpha Ασφαλιστική, υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική, καθώς η Alpha αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό στον τομέα των ασφαλειών και έχει πιθανότητες να αναπληρώσει το ”χαμένο” εισόδημα αναλόγως με τη δομή της συμφωνίας.

Η P&K αναφέρει επίσης τις προβλέψεις της J&P Άβαξ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2006 και του 2007. Αν και οι προβλέψεις αυτές είναι χαμηλότερες από τις προβλέψεις της, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι προοπτικές της εταιρίας παραμένουν θετικές, λόγω του ισχυρού ανεκτέλεστού της, της αυξημένης έκθεσής της διεθνώς και της ανάληψης νέων έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v