Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Σε ”neutral” κόβει τη σύσταση η UBS

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για τη Σιδενόρ σε ”neutral” από ”buy”, αλλά σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 7,10 ευρώ από 6,78 ευρώ, προχώρησε σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου η UBS. Ως λόγος υποβάθμισης υποδεικνύεται η υπεραπόδοση της μετοχής η οποία από την αρχή του χρόνου έχει καταγράψει άνοδο 123%.

Σιδενόρ: Σε ”neutral” κόβει τη σύσταση η UBS
Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για τη Σιδενόρ σε ”neutral” από ”buy”, αλλά σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 7,10 ευρώ από 6,78 ευρώ, προχώρησε σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου η UBS.

Η UBS αναφέρει ως λόγο υποβάθμισης την υπεραπόδοση της μετοχής η οποία από την αρχή του χρόνου έχει καταγράψει άνοδο 123%.

Η πρόσφατη επαφή της UBS με τη διοίκηση επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του οίκου για το εργοστάσιο στη Βουλγαρία, για αυξημένη διεθνή ζήτηση των αγωγών που κατασκευάζει η εταιρία. Ο οίκος προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 4,1% και 6,9% για το 2006 και το 2007 αντίστοιχα, προκειμένου να απεικονίσει το ισχυρό β΄ εξάμηνο και το ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε επίπεδο παραγγελιών.

Η επιτυχία της Σιδενόρ είναι πιθανόν να οδηγήσει σε πτώση του καθαρού χρέους κατά 48% για το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2009, αναφέρει ο οίκος.

Ωστόσο, συνεχίζει, υπάρχει το ρίσκο η Σιδενόρ να θελήσει να αντλήσει ρευστό προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το χρέος της και να αυξήσει το free float. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει το μέσο κόστος κεφαλαίου και θα χαμηλώσει τις ταμειακές ροές δημιουργώντας κάποια υπερπροσφορά τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v