Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Μειώνει προβλέψεις για 2006 η J&P ΑΒΑΞ

Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας στο σύνολο του 2006 η διοίκηση της J&P ΑΒΑΞ, σύμφωνα με το πρωινό report της P&K, επικαλούμενη τα όσα προέκυψαν από τη συμμετοχή της σε roadshow εταιριών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης στο Λονδίνο.

P&K: Μειώνει προβλέψεις για 2006 η J&P ΑΒΑΞ
Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας στο σύνολο του 2006 η διοίκηση της J&P ΑΒΑΞ, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε roadshow εταιριών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης στο Λονδίνο, ενώ προέβλεψε υπολογίσιμη ετήσια αύξηση των εσόδων της από κατασκευαστικές εργασίες (της τάξης του 14%), έως το 2010.

Όπως αναφέρει η P&K στο πρωινό της report, σύμφωνα με την παρουσίαση, η διοίκηση της εταιρίας αναμένει ότι για το 2006 τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν αύξηση κατά 64% και θα ανέλθουν στα 21 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 26 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28%.

Όσον αφορά στις πωλήσεις, η διοίκηση της J&P ΑΒΑΞ εκτιμά ότι θα διατηρηθούν στα επίπεδα του 2005 και θα διαμορφωθούν σε 360 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι προηγούμενες προβλέψεις της διοίκησης έκαναν λόγο για προ φόρων κέρδη ύψους 28 εκατ. ευρώ και πωλήσεις της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα μειώσει της προβλέψεις της για τις πωλήσεις της κατασκευαστικής στο σύνολο του έτους, ωστόσο σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη κινούνται στο ίδιο επίπεδο με αυτές της διοίκησης της εισηγμένης, γεγονός που συνεπάγεται βελτιωμένα περιθώρια κέρδους κατά το β’ εξάμηνο και σημαντικά κέρδη από τη συμμετοχή της εταιρίας στην Αττική Οδό.

Επισημαίνει, επίσης, ότι για το 2007 οι προβλέψεις της εταιρίας κάνουν λόγο για πωλήσεις μεταξύ 400-420 εκατ. ευρώ, που είναι χαμηλότερες των δικών της εκτιμήσεων για 520 εκατ. ευρώ με βάση την εκτίμησή της ότι τα περιθώρια κέρδους θα είναι υψηλότερα το 2007.

Επιπλέον, σύμφωνα με το report της χρηματιστηριακής, η εταιρία επισήμανε στην παρουσίασή της ότι τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να διευρυνθούν καθώς τα έξοδα για τη διεκδίκηση έργων βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπογεγραμμένες συμβάσεις της στο τέλος Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 1,053 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται η υπογραφή μίας ακόμη σύμβασης ύψους 189 εκατ. ευρώ στο προσεχές διάστημα που θα ανεβάσει το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε 1,242 δισ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό (29%) των υπογεγραμμένων συμβάσεων προέρχεται από έργα του εξωτερικού και συγκεκριμένα 119 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα στη Μέση Ανατολή, 30 εκατ. ευρώ στα Βαλκάνια, 138 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, ενώ 67 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Καταλήγοντας η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι προοπτικές της εταιρίας είναι σταθερές παρά τη μείωση των προβλέψεών της, λόγω του υψηλού ανεκτέλεστου, της πιθανής εισόδου της εταιρίας σε νέα έργα παραχώρησης στην Ελλάδα και της συνεχιζόμενης επέκτασης στο εξωτερικό. Επιπλέον, θεωρεί ότι η μετοχή της εταιρίας είναι ”υποτιμημένη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v