Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Με στόχο τα 18,3 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Marfin

Με τιμή στόχο τα 18,3 ευρώ και σύσταση ”outperform” ξεκινά η Marfin την κάλυψη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει τα δυνατά σημεία της τράπεζας, δίνοντας βαρύτητα στο εκτεταμένο δίκτυο, λόγω και των ΕΛΤΑ.

ΤΤ: Με στόχο τα 18,3 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Marfin
Με τιμή στόχο τα 18,3 ευρώ και σύσταση Outperform ξεκινά η Marfin την κάλυψη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στην έκθεση με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου και τίτλο ”από ”Κουμπαράς” των Ελλήνων σε μια κερδοφόρο τράπεζα λιανικής” η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως το Τ.Τ. είναι η έβδομη μεγαλύτερη τράπεζα η οποία απολαμβάνει ενός αριθμού ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Aπό αυτά, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το χαμηλό κόστος, την ποιότητα του ενεργητικού, καθώς και το ευρύ δίκτυο διανομής λόγω και της συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ.

Κατά την εκτίμηση της Marfin η τράπεζα θα εμφανίσει για τα έτη 2005- 2008 (κατά μέσο όρο) ισχυρό ποσοστό ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 17,4%. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το Τ.Τ. λειτουργεί σε μια έντονα κερδοφόρο και συγκεντρωμένη αγορά με αναμενόμενη μάλιστα ”περίσσεια” ανάπτυξης.

Παράλληλα επισημαίνει πως η φθηνή βάση χρηματοδότησης (δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 39% το α΄ εξάμηνο του 2006) αλλά και το ”ανεκμετάλλευτο” πελατολόγιο θα συμβάλλουν στην γοργή μεγέθυνση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις επί των οικονομικών μεγεθών, για το 2006 τα έσοδα από τόκους αναμένονται στα 260,5 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη στα 223,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 144,8 εκατ. ευρώ (από 122,5 εκατ. ευρώ το 2005).

Για το 2007, τα έσοδα από τόκους αναμένονται στα 304,6 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη στα 248,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 165,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v