Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα top picks της Eurobank Equities

Για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities θέτει τιμή-στόχο τα 8,3 ευρώ και για τη ΜΕΤΚΑ τα 13,4 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ, η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή στα 7,6 ευρώ.

Tα top picks της Eurobank Equities

Οι μετοχές των ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ και ΕΥΔΑΠ αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο Greek Equity Strategy με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου.

Για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities θέτει τιμή-στόχο τα 8,3 ευρώ και για τη ΜΕΤΚΑ τα 13,4 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ, η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή στα 7,6 ευρώ.

Η σύσταση για τα τρία top picks είναι Buy.

H Εurobank Equities θέτει επίσης τιμή-στόχο το 0,514 ευρώ για την Alpha (σύσταση hold) και το 1,13 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (σύσταση hold).

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι ελληνικές μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες στα ίδια επίπεδα με τις ευρωπαϊκές περιφερειακές αγορές (περίπου 7 φορές τον εκτιμώμενο για το 2013 δείκτη EV/EBITDA), παρά τις υποβαθμίσεις κερδοφορίας κάθε τρίμηνο. Αυτά τα επίπεδα αποτίμησης αφήνουν λίγο χώρο για περαιτέρω άνοδο.

Αν και αναγνωρίζουμε μια πιθανή ευκαιρία καιροσκοπικής αντίδρασης από τα τρέχοντα επίπεδα, αδυνατούμε να διακρίνουμε μια θεμελιώδη αιτία για την οποία οι ελληνικές μετοχές θα αξίζουν premium, σημειώνει.

Η αποτίμηση των εκτιμώμενων κερδών το 2015 ή ακόμη μεταγενέστερα ή η πιθανότητα επιστροφής σε κυκλικά προσαρμοσμένα κέρδη αψηφά τη λογική μας, τονίζει η Eurobank.

H ακολουθουμένη μεθοδολογία δείχνει δυνητική άνοδο 6%, ποσοστό πολύ μικρό ειδικά αν συνυπολογιστούν οι κίνδυνοι που συνοδεύουν τα ελληνικά assets.

Στον αντίποδα, η Eurobank Equities επισημαίνει πως, αν και μια πλήρης ανάκαμψη δεν είναι ακόμα ορατή, αρκετοί οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται ή «απαλύνονται».

Οποιαδήποτε ανακούφιση χρέους που θα μπορούσε να προέλθει από τον επίσημο τομέα το 2014 θα δημιουργούσε σημαντική βελτίωση του κλίματος, παρέχοντας ισχυρή βάση για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας μακροπρόθεσμα, στοιχεία απαραίτητα για την πολιτική και κοινωνική συνοχή.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτά τα επίπεδα αποτίμησης, και χωρίς να γνωρίζουμε πώς οι εγχώριες αρχές θα «παίξουν» το χαρτί των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προτιμάμε να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, τονίζει η Eurobank Equities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v