Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώνεται σήμερα το Roadshow του ΧΑ

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 συναντήσεις μεταξύ 200 fund managers και 28 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

Ολοκληρώνεται σήμερα το Roadshow του ΧΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα το ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑ.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 συναντήσεις μεταξύ 200 fund managers και 28 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό roadshow είναι οι:

Εθνική Τράπεζα  Eurobank EFG

Alpha Bank  Τράπεζα Πειραιώς

Lamda Development  Marfin Investment Group

Ο.Τ.Ε  Ελλάκτωρ

Ελληνικά Πετρέλαια  Ο.Π.Α.Π.

Μότορ Οιλ Δ.Ε.Η.

Τιτάν Ιντραλότ

Γρ.Σαράντης  Μυτιληναίος

Follie Follie Eurobank Properties

Frigoglass  Fourlis

Σωληνουργεία Κορίνθου  ΜΕΤΚΑ

ΕΧΑΕ  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ  ΚΡΙ-ΚΡΙ

MLS Multimedia ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά, ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και πολλοί νέοι επενδυτικοί οίκοι ήρθαν σε επαφή με τις ελληνικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να επεκταθούν οι συναντήσεις και για τρίτη ημέρα προκειμένου να καλυφθεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Μ. Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με ομιλητές τους κ.κ. Γιώργο Ζανιά, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ηλία Λεκκό, Διευθυντή Οικονομικής Ανάλυσης & Αγορών της Τράπεζα Πειραιώς, Μιχάλη Μασουράκη, Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank και Πλάτωνα Μονοκρούσο, Επικεφαλή Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Αγορών της Eurobank και θέμα «Εξελίξεις στην ελληνική οικονομία». Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. David Powell, Economist του Bloomberg.

Το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια Cocktail, το Χρηματιστήριο Αθηνών βράβευσε τους χορηγούς του 8ου Roadshow Ελληνικών Επιχειρήσεων που για τη φετινή χρονιά ήταν οι: Alpha Finance, Beta Securities, Eurobank Equities, Euroxx Securities, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Morgan Stanley, Εθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή, Πειραιώς Χρηματιστηριακή. Χορηγός φιλοξενίας του Roadshow ήταν και πάλι το Bloomberg, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο του Roadshow ο Πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης έδωσε συνέντευξη μεταξύ άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, στο δημοσιογράφο Manus Cranny παρουσιαστή της εκπομπής "On the move"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v