Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx:Θετικά σινιάλα από την οικονομία

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές της Σοφοκλέους η Euroxx ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ και Τιτάν. Από τις τράπεζες προτιμά την Alpha Bank και υιοθετεί ουδέτερη (neutral) σύσταση.

Euroxx:Θετικά σινιάλα από την οικονομία
H Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και παρότι τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει, οι προοπτικές πλέον δείχνουν ευοίωνες για πρώτη φορά από το 2009, εκτιμά η Euroxx στο Greek Equity Strategy.

Παρά κάποιες καθυστερήσεις, ειδικά στις ιδιωτικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές, πιστεύουμε ότι το ποτήρι παραμένει παραπάνω από μισογεμάτο, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Παράλληλα προσδιορίζει ως επόμενο σημαντικό καταλύτη τις αποφάσεις για την ανακούφιση του χρέους, τις οποίες προσδιορίζει για το β΄ τρίμηνο του 2014.

Tονίζει ακόμη ότι στο μέτωπο της οικονομίας χρειάζεται ακόμη να γίνουν πολλά, κι αναφέρει τη μείωση της φοροδιαφυγής, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Εκτιμά πως θα υπάρξει πολιτική μεταβλητότητα, ειδικά λόγω της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, αλλά δεν βλέπει «ατυχήματα».

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές της Σοφοκλέους ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ και Τιτάν.

Από τις τράπεζες προτιμά την Alpha Bank και υιοθετεί ουδέτερη (neutral) σύσταση.

Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται αισιόδοξη για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του χρηματιστηρίου εκτιμώντας μια σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, κάποιου είδους ανακούφιση χρέους αλλά και την ισχυροποίηση του ενδιαφέροντος για τη Σοφοκλέους λόγω της υποβάθμισης από τον MSCI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v