Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 30/10 η επίσημη πρώτη για πλατφόρμα ΧΑ-ΧΑΚ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας Χ.Α.- ΧΑΚ. Η κοινή πλατφόρμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2006.

Στις 30/10 η επίσημη πρώτη για  πλατφόρμα ΧΑ-ΧΑΚ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Χρηματιστήριο Κύπρου συμφώνησαν στον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας Χ.Α.- ΧΑΚ.

Η κοινή πλατφόρμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2006.

Το έργο της κοινής πλατφόρμας αφορά μεταξύ άλλων,

α) στη χρήση κοινού συστήματος διαπραγμάτευσης αξιών για τη σύναψη χρηματιστηριακών συναλλαγών στις δύο αγορές,

β) στην εγκατάσταση στο ΧΑΚ του συστήματος Αυλων Τίτλων που σήμερα χρησιμοποιεί το Κεντρικό Αποθετήριο Αθηνών για την εκκαθάριση και τον καθορισμό των συναλλαγών στην αγορά αξιών του ΧΑΚ που θα πραγματοποιούνται μέσω του ΟΑΣΗΣ.

Οι χρηματιστηριακές εταιρίες που θα είναι μέλη και στα δύο χρηματιστήρια θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές και στις δύο αγορές, και να τις εκκαθαρίζουν, χωρίς να αλλάζουν συστήματα και τρόπο δουλειάς.

Έτσι, μειώνεται το κόστος της λειτουργίας τους, καθώς δεν χρειάζεται να διατηρούν διαφορετικά συστήματα και διαδικασίες.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των δύο χρηματιστηρίων ωφελημένοι από τη δραστηριοποίηση των χρηματιστηριακών εταιριών και στις δύο αγορές μέσω κοινής πλατφόρμας, θα είναι οι επενδυτές – πελάτες τους.

Οι επενδυτές θα μπορούν να επιλέξουν την επενδυτική τους στρατηγική μέσα από το σύνολο των αξιών (μετοχών και ομολόγων) που διαπραγματεύονται και στις δύο αγορές, και να απολαμβάνουν την ίδια ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια στην εκτέλεση των εντολών τους, ανεξάρτητα εάν δραστηριοποιούνται μέσω ελληνικών ή κυπριακών χρηματιστηριακών εταιριών ή τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v