ΤΕΝΕΡΓ: Μειώνει το στόχο η Eurobank Equities

Αδύναμα χαρακτηρίζει η Eurobank Equities τα αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή. Η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή στόχο στα 3,45 ευρώ. Διατηρεί σύσταση "buy".

ΤΕΝΕΡΓ: Μειώνει το στόχο η Eurobank Equities

Αδύναμα αποτελέσματα ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο η Τέρνα Ενεργειακή, σημειώνει σε έκθεση της η Eurobank Equities.

Η εταιρεία διαχείρισης αιολικών πάρκων ανακοίνωσε στο β' τρίμηνο ζημιές 0,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,9 εκατ. πέρσι, επηρεασμένη από το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και την αυξημένη φορολογία.

Τα έσοδα του ομίλου, αυξήθηκαν κατά 11,6% στο ίδιο διάστημα, φτάνοντας τα 32,5 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 14,3 εκατ. αυξημένα κατά 2,7%.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη σύνδεση νέων μονάδων στο δίκτυο και χαμηλώνει την πρόβλεψη της για την εγκατεστημένη ισχύ του ομίλου στα 548 MW στο τέλος του 2013. Παρά την καθυστέρηση, η Eurobank Equities, προσδοκά ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας θα κυλήσει ομαλά.

Με βάση τα παραπάνω η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στα 3,45 ευρώ ανά μετοχή, από 3,70 που ήταν πριν. Παράλληλα διατηρεί τη σύσταση της σταθερή σε "buy".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v