Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Sec: Προχωρά η ενοποίηση του ομίλου Πειραιώς

Σε σχόλιο της για τα αποτελέσματα Q2 που ανακοίνωσε η Πειραιώς, η NBG Securities σημειώνει ότι αυτά ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες. Δεν περιμένει κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από τις αγορές.

NBG Sec: Προχωρά η ενοποίηση του ομίλου Πειραιώς

Τα αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε η Πειραιώς, δεν θα έχουν ιδιαίτερη επίδραση στην αγορά, καθώς ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες, εκτιμά η NBG Securities.

Σύμφωνα με την ανάλυση, τo κόστος χρηματοδότησης και η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού βελτιώθηκε και η διοίκηση εκτιμά ότι δεν θα αποκαλυφθούν σοβαρές κεφαλαιακές ελλείψεις από τον έλεγχο της Blackrock.

Οι προβλέψεις για τα καθυστερούμενα δάνεια ήταν μικρότερες, αλλά η διοίκηση παραμένει επιφυλακτική για το μέλλον. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 3% και ο δείκτης Coer Tier I διαμορφώθηκε στο 8,3%.

Επίσης, η ενοποίηση του ομίλου προχωρά με γρήγορα βήματα και ενδεχομένως θα ολοκληρωθεί νωρίτερα του αναμενόμενου, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Σημειώνεται, ότι η σύσταση της NBG Sec. για τη μετοχή της Πειραιώς είναι "underperform" και τιμή στόχος 1,00 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v