Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για ΕΤΕ & Alpha στο Η1 βλέπουν 4 αναλυτές

Η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσουν κέρδη για το α' εξάμηνο, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τεσσάρων αναλυτών. Οι τράπεζες θα επωφεληθούν από τα μικρότερα κόστη χρηματοδότησης, σημειώνουν.

Κέρδη για ΕΤΕ & Alpha στο Η1 βλέπουν 4 αναλυτές

Κέρδη αναμένεται να ανακοινώσουν για το α' εξάμηνο του έτους η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, βοηθούμενες από έκτακτα λογιστικά οφέλη, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τεσσάρων αναλυτών(*) σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα συνεχίσουν να είναι υψηλές όσο η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΕΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 125,5 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο, έναντι ζημιών 1,9 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι. Τα αποτελέσματά της θα βοηθηθούν από επανάκτηση επισφαλών απαιτήσεων έναντι του ελληνικού δημοσίου, ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Για την Alpha Bank, οι αναλυτές περιμένουν κέρδη 2,65 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου λογιστικού οφέλους που συνδέεται με την Εμπορική Τράπεζα, την οποία απέκτησε από την Credit Agricole. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματά της δεν θα είναι ευθέως συγκρίσιμα με τα περσινά. Η Alphaείχε σημειώσει ζημίες 462 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012 λόγω υψηλών προβλέψεων.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι και οι δύο τράπεζες θα επωφεληθούν από τα μικρότερα κόστη χρηματοδότησης, καθώς μειώνουν τα επιτόκια καταθέσεων αλλά και την εξάρτησή τους από τον μηχανισμό χρηματοδότησης ELA.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εξαμήνου στις 29 Αυγούστου και η Alpha Bank στις 30 Αυγούστου.

*Προβλέψεις παρείχαν η Alpha Finance, η Euroxx Securities, η Pantelakis Securities κι η Piraeus Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v