Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ:Καλά τα αποτελέσματα Q2 λέει η Eurobank

Καλά χαρακτηρίζει η Eurobank Equities τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο ο όμιλος Μυτιληναίου. Προχωρά σε μεταβολές στις εκτιμήσεις της για Αλουμίνιον, τομέα Ενέργειας. Αμετάβλητες οι εκτιμήσεις για ΜΕΤΚΑ.

ΜΥΤΙΛ:Καλά τα αποτελέσματα Q2 λέει η Eurobank

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου για το β' τρίμηνο της χρήσης ήταν καλά, σχολιάζει η Eurobank Equities (26/8/2013), χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της ΜΕΤΚΑ, της αυξημένης συνεισφοράς του τμήματος ενέργειας καθώς και την αναδιάρθρωση της Αλουμίνιον, που επανέφερε το τμήμα μεταλλουργίας σε λειτουργική κερδοφορία.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως παρά την σημαντική βελτίωση στην Αλουμίνιον, η επιστροφή στην κερδοφορία πραγματοποιείται με πιο μέτριο του αναμενόμενου ρυθμό και για τον λόγο αυτό αναθεωρεί την πρόβλεψή της για τα EBITDA του 2013 κατά 17% χαμηλότερα, ενώ προς το παρόν διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις για το 2014-2015.

Για τον τομέα της ενέργειας, υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και την κερδοφορία μετά το 2013 ώστε να αντανακλώνται οι προσφάτως ανακοινωθείσες αλλαγές στο ενεργειακό καθεστώς της Ελλάδας. Παράλληλα, μειώνει τις εκτιμήσεις της για το μακροπρόθεσμο κόστος και αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τις τιμές.

Σε ότι αφορά την ΜΕΤΚΑ, οι προβλέψεις παραμένουν αμετάβλητες, καθώς η χρηματιστηριακή εκτιμά πως μια αστοχία στην κερδοφορία που θα προέρχεται από τα χαμηλότερα περιθώρια το β' εξάμηνο του 2012 θα αντισταθμιστεί από μια επιτάχυνση στην εκτέλεση των συμβολαίων στο Deir Ali της Συρίας ή και ένα πιθανό συναλλακτικό όφελος που σχετίζεται με το συμβόλαιο στο Ιράκ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 6,10 ευρώ και την σύσταση "buy" για την μετοχή του Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v