Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα 6,7 ευρώ μειώνει την τιμή η Euroxx

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, παρά το γεγονός ότι οι όγκοι συναλλαγών είναι ισχνοί μέχρι στιγμής το γ' τρίμηνο, αναμένει ανάκαμψη του ημερήσιου όγκου συναλλαγών το δ' τρίμηνο.

ΕΧΑΕ: Στα 6,7 ευρώ μειώνει την τιμή η Euroxx

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή από 6,90 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 23/8 η Euroxx, διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση "overweight".

Η χρηματιστηριακή μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΕΧΑΕ για την περίοδο 2013-2015 κατά 10%, λόγω της χαμηλότερης του αναμενόμενου συναλλακτικής δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι οι όγκοι συναλλαγών είναι ισχνοί μέχρι στιγμής το γ' τρίμηνο, αναμένει ανάκαμψη του ημερήσιου όγκου συναλλαγών το δ' τρίμηνο λόγω:

α) των καλύτερων συνθηκών στην κεφαλαιαγορά της Ελλάδας χάρη στις βελτιωμένες μακροοικονομικές συνθήκες,

β) της κατάταξης της ελληνικής αγοράς στον MSCI Emerging Markets τον Νοέμβριο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κινητικότητα κεφαλαίων ύψους 1 δισ.ευρώ και

γ) της επανέναρξης του short-selling και της διαπραγμάτευσης παραγώγων για τις τράπεζες.

Οι παράγοντες αυτοί, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την αρνητική επίπτωση των αυστηρότερων όρων για το margin trading από το δ' τρίμηνο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v