Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emporiki: Θετική εξέλιξη η υπέρβαση των 3.970

Η αγορά διατηρεί τον ανοδικό της βηµατισµό και η συσσώρευση τιµών των τελευταίων εβδοµάδων εκτονώθηκε ανοδικά, επισημαίνει η Emporiki στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, τονίζοντας ακόμα ότι αν ενισχυθούν οι όγκοι συναλλαγών είναι εφικτή η προσέγγιση της επόµενης ισχυρής αντίστασης των 4.150 µ . ενώ στην αντίθετη περίπτωση η ανοδική κίνηση µπορεί να εκτονωθεί στη περιοχή των 4.080 µ.

Emporiki: Θετική εξέλιξη η υπέρβαση των 3.970
Η αγορά διατηρεί τον ανοδικό της βηµατισµό και η συσσώρευση τιµών των τελευταίων εβδοµάδων εκτονώθηκε ανοδικά, επισημαίνει η Emporiki στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη.

Αν ενισχυθούν οι όγκοι συναλλαγών, είναι εφικτή η προσέγγιση της επόµενης ισχυρής αντίστασης των 4.150 µ. ενώ στην αντίθετη περίπτωση η ανοδική κίνηση µπορεί να εκτονωθεί στη περιοχή των 4.080 µ.

Για τις αµέσως επόµενες συνεδριάσεις η δυναµική της αγοράς θα κριθεί στη προσέγγιση της ζώνης αντίστασης των 4.030 – 4.055 µ., η οποία όµως δεν θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή.

Τo προηγούµενο πενθήµερο ο Γενικός Δείκτης εµφάνισε διπλή όψη, καθώς αρχικά υποχώρησε µέχρι το χαµηλό των 3.887,09 µ. (03/10) από όπου αντέδρασε και πάλι ανοδικά, ξεπερνώντας την αντίσταση των 3.970µ., διαµορφώνοντας νέο υψηλό στις 4.017,11 µ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης (5/10).

Η υπέρβαση των 3.970µ. σίγουρα είναι θετική εξέλιξη, διότι επρόκειτο για µια αξιόλογη αντίσταση (που τώρα µετατράπηκε στη πλησιέστερη στήριξη) η οποία ”ταλαιπώρησε” την αγορά τις τελευταίες εβδοµάδες µε την ανθεκτικότητα που επέδειξε.

Βέβαια, οι µέτριοι όγκοι συναλλαγών που σηµειώθηκαν στη φάση της διάσπασης δεν συνηγορούν σε σηµαντική επιτάχυνση της ανοδικής τάσης άµεσα και παραπέµπουν σε άλλο ένα ανοδικό βήµα που ενδεχοµένως θα κορυφωθεί στην περιοχή των 4.080- 4.090 µ., χωρίς να παραγνωρίζουµε και τη σηµαντικότητα της αντίστασης των 4.030 µ.

Αν όµως αυξηθούν άµεσα οι όγκοι συναλλαγών θα δηµιουργηθούν βάσιµες προσδοκίες διατήρησης της ανοδικής κίνησης τουλάχιστον µέχρι την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 4.130 – 4.150 µ.

Στηρίξεις εντοπίζονται στις 3.970 µ., 3.887 µ. και 3.866 µ. Σύµφωνα µε τις νέες εξελίξεις, ενδεχόµενη διόρθωση προς τις 3.970µ. θα αντιµετωπιστεί σαν ευκαιρία αύξησης θέσεων και οι 3.887 µ. αποτελούν την χαµηλότερη τιµή που µπορεί να προσεγγίσει ο Γ.Δ. χωρίς να απειληθεί η ανοδική τάση.

Από τις 10/8/6 ο Γ.Δ. πραγµατοποιεί διαδοχικά µικρά ανοδικά κύµατα, όπου κάθε φορά η επόµενη κορυφή τιµών διαµορφώνεται λίγο υψηλότερα της προηγούµενης και η κάθε διορθωτική κίνηση εκτονώνεται υψηλότερα από την αµέσως προηγούµενη βάση τιµών.

Σε αυτή τη φάση της αγοράς κερδισµένοι έβγαιναν όσοι πραγµατοποιούσαν βραχυχρόνιο trading.

Αυτή η τακτική για το προηγούµενο χρονικό διάστηµα ήταν προσοδοφόρος, αλλά σε περίπτωση που σηµειωθεί σηµαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις ίσως η επενδυτική τακτική θα πρέπει να προσαρµοσΤεί άµεσα, µε διακράτηση των µετοχών για µεγαλύτερη χρονική περίοδο ή τουλάχιστον µέχρι να προσεγγισΤούν σηµαντικές αντιστάσεις.

Στο εξωτερικό το επενδυτικό περιβάλλον είναι αρκετά ευνοϊκό καθώς στις ΗΠΑ ο Dow Jones καταγράφει σε διαδοχικές συνεδριάσεις νέα ιστορικά υψηλά ενώ στην Ευρώπη ο Dax κινείται έντονα ανοδικά µε κατεύθυνση τα υψηλά έτους. Και στις δΎο περιπτώσεις το ανοδικό momentum δείχνει να ισχυροποιείται.

Οι τεχνικοί δείκτες κινούνται σε ουδέτερα επίπεδα τιµών µε ανοδική κατεύθυνση, δίνοντας στον Γ.Δ. περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τις προσεχείς εβδοµάδες. Ο Macd έδωσε νέο σήµα εισόδου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Συνολικά η τεχνική εικόνα παραµένει θετική και παραπέµπει –σταδιακά– σε υψηλότερα επίπεδα τιµών.

Επισηµαίνουµε ότι οι προαναφερόµενες παρατηρήσεις – εκτιµήσεις βασίζονται σε στατιστικές παρατηρήσεις της τεχνικής ανάλυσης και δεν αποτελούν καθοποιονδήποτε τρόπο ασφαλή µέθοδο πρόβλεψης της µελλοντικής πορείας των χρηµατιστηριακών τιµών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v