Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Υψηλότερα ο πήχης από την Piraeus Sec.

Στα 10,6 ευρώ, από 9,5 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Piraeus Sec. σε έκθεσή της (05/10), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη συνεργασία με τη Alstom ως στρατηγική κίνηση που ενισχύει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΜΕΤΚΑ.

ΜΕΤΚΑ: Υψηλότερα ο πήχης από την Piraeus Sec.
Στα 10,6 ευρώ, από 9,5 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Piraeus Sec. σε έκθεσή της (05/10), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

Με αφορμή τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας για τα μεγέθη του 2006 αλλά και τη στρατηγική συνεργασία της ΜΕΤΚΑ με την Alstom η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2006.

Ειδικότερα τα προ φόρων κέρδη εκτιμώνται στα 59,09 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 41,23 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 300,14 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη συνεργασία με τη Alstom ως στρατηγική κίνηση που ενισχύει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΜΕΤΚΑ και κρίνει ότι η εταιρία αντιπροσωπεύει έναν ”έξυπνο τρόπο” να τοποθετηθεί ο επενδυτής στην απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας αλλά και στις αναπτυξιακές προοπτικές των βαλκανικών κρατών.

Η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου στα 8,96 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ι. Μυτιληναίος προέβλεψε πως το 2006 τα προ φόρων κέρδη της ΜΕΤΚΑ θα ανέλθουν στα 55 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v