Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Περιθώρια για άνοδο στις κατασκευές

Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο τονίζει η Eurocorp σε έκθεσή της (5/10) για τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο. Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για την ΕΛΤΕΧ και την Τέρνα, ενώ δεν μεταβάλλει τιμές και συστάσεις για την J&P Αβαξ.

Eurocorp: Περιθώρια για άνοδο στις κατασκευές
Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο τονίζει η Eurocorp σε έκθεσή της (5/10) για τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο.

Στην έκθεσή με τίτλο ”Enough room for futher upside” η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει στα 9 ευρώ, από 9,2 ευρώ την τιμή–στόχο για την ΕΛΤΕΧ, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ΕΛΤΕΧ παραμένει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε μείωση των εσόδων, λόγω του υψηλού ανεκτέλεστου που διαθέτει (2,9 δισ. ευρώ), τις αυξημένες προοπτικές που προέρχονται από τις δραστηριότητες της εταιρίας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα η κατασκευαστική έκανε συμφωνία με τον όμιλο Μυτιληναίου για από κοινού δραστηριοποίηση στην ενέργεια και την αναμενόμενη υπογραφή εντός ακόμη έργου παραχώρησης.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας, η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2006. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν ετήσια αύξηση κατά 15,3% στα 70,3 εκατ. ευρώ, 25,6% κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή της. Ο κύκλος εργασιών εκτιμά ότι θα ανέλθει σε 706,1 εκατ. ευρώ, ήτοι ετήσια αύξηση 21,4%, αλλά -2,9% κάτω από την τελευταία πρόβλεψή της.

Για την Τέρνα αυξάνει στα 10,9 ευρώ την τιμή–στόχο, υποβαθμίζοντας όμως τη σύσταση σε ”hold” από ”add”.

Η προς τα κάτω αναθεώρηση της σύστασης για τη μετοχή της Τέρνα στηρίζεται στην αβέβαιη εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος της για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων, αλλά και του γεγονός ότι η αποτίμησή της δεν στηρίζεται από τους Έλληνες και ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Ωστόσο, αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας στο σύνολο του 2006. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της θα ανέλθουν σε 20,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 45,7%, ενώ ο κύκλος εργασιών της θα σημειώσει αύξηση κατά 17,5% στα 288,2 εκατ. ευρώ. Προβλέψεις που είναι αυξημένες κατά 7,5% και 0,4% αντίστοιχα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.

Για την J&P Άβαξ διατηρεί την τιμή–στόχο των 6,5 ευρώ και τη σύσταση ”add”.

Η εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, χάρη στις προοπτικές ανάληψης έργων στην Μέση Ανατολή που της εξασφαλίζει η J&P Overseas και του αυξανόμενου ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων, εμφανίζει προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης που μπορούν να οδηγήσουν υψηλότερα τη μετοχή της εταιρίας τους επόμενους μήνες.

Αναμένει ακόμη, ότι τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και ο κύκλος εργασιών της εταιρίας θα εμφανίσουν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά 21,2%, 14,6% και 10,4% αντίστοιχα την περίοδο 2006-2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v