Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για το ΧΑΚ

”Θύμησες ’99 στο ΧΑΚ - Ζενίθ εξαετίας για CPB” είναι ο εύγλωττος τίτλος της κυπριακής ιστοσελίδας Stockwatch με τον οποίο αποτυπώνει τα σημερινά κέρδη (2,44%) του κυπριακού χρηματιστηρίου, αλλά και την υπεραπόδοση της Λαϊκής Τράπεζας (CPB).

Ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για το ΧΑΚ
”Θύμησες ’99 στο ΧΑΚ - Ζενίθ εξαετίας για CPB” είναι ο εύγλωττος τίτλος της κυπριακής ιστοσελίδας Stockwatch με τον οποίο αποτυπώνει τα σημερινά κέρδη (2,44%) του κυπριακού χρηματιστηρίου, αλλά και την υπεραπόδοση της Λαϊκής Τράπεζας (CPB).

Κλίμα ευφορίας επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο επηρεασμένο από τη γενική ευδαιμονία που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια έφθασε αισίως στο +2,4% και στις 3.051,9 μονάδες, που είναι το υψηλότερο σημείο κλεισίματος του νέου Γ.Δ. από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του, γράφει η Stockwatch.

Η Λαϊκή Τράπεζα, προσθέτει, ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος κερδισμένος της σημερινής συνάντησης, αφού με αύξηση 18 σεντς ή 6% ξεπέρασε κάθε προσδοκία φθάνοντας στις £3,17 (κυπριακές λίρες). Το σημερινό σημείο κλεισίματος της μετοχής ήταν το υψηλότερο από τις 27 Δεκεμβρίου του 2000.

Η StockWatch επικοινώνησε με στέλεχος του ομίλου, το οποίο απέδωσε κυρίως τα κέρδη της Λαϊκής στην ανοδική πορεία των Marfin και Εγνατία, οι οποίες έχουν αυξήσει την αξία τους τις τελευταίες δύο μέρες κατά 10% περίπου.

Ήταν αναμενόμενο η Λαϊκή να ακολουθήσει την πορεία των Marfin – Εγνατία, ανέφερε, έτσι ώστε να σμικρυνθεί η ψαλίδα στις τιμές διαπραγμάτευσής τους και να είναι συμφέρουσες οι αντιπαροχές που προσφέρει η Λαϊκή για την εξαγορά των δύο εταιριών. Η Λαϊκή, όπως είναι γνωστό, προσφέρει για κάθε μετοχή της Marfin 5,75 δικές της μετοχές και για κάθε μετοχή της Εγνατία 1,21 δικές της.

Το στέλεχος της Λαϊκής σημείωσε επίσης ότι σημαντικό ρόλο στην κερδοφόρο πορεία της μετοχής έπαιξε και το γεγονός ότι η αγορά βλέπει πολύ θετικά την τριπλή συγχώνευση, ενώ ουσιώδης ήταν και η θετική αξιολόγηση από τους οίκους UBS και Moody’s.

Η CPB απορρόφησε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης το 38,9% του τζίρου (£4,89 εκατ.), ενώ όσον αφορά στις αγορές πακέτων από τη Marfin, χθες αγοράστηκαν 116 χιλ. τεμάχια προς £2,972.

Παράλληλα, η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου κέρδισε σήμερα επτά σεντς ή 1,5% και ανέβηκε στις £4,64 συγκεντρώνοντας σημαντικό μέρος του τζίρου (16,4% ή £2,07 εκατ.), ενώ με αύξηση 2% ή 3 σεντς έκλεισε και η Ελληνική στη £1,55 απορροφώντας το 11,1% του όγκου (£1,4 εκατ.).

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα £12,58 εκατ. και ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος του έτους. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών κατά το 2006 σημειώθηκε στις 18 Αυγούστου και ήταν £20,45 εκατ. Από αυτά £18,56 εκατ. αφορούσαν πακέτο μετοχών της Λαϊκής που αγόρασε η Marfin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v