Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει το θετικό κλίμα στο Χ.Α, λένε οι ΑΧΕ

Διατήρηση του θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους, μετά το χθεσινό ”ράλι”, αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές. Στις ευρωπαϊκές αγορές, η προσοχή θα είναι στραμμένη στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Παραμένει το θετικό κλίμα στο Χ.Α, λένε οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο πτώσης παραμένει περιορισμένο, ιδιαίτερα μετά την πολύ ισχυρή απόδοση των ξένων αγορών χθες, όπως εκτιμά η Marfin Analysis.

Η National Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα παραμείνει ένα κρίσιμο στοιχείο για την βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους.

Η Piraeus Securities αναφέρει ότι η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν το θετικό κλίμα διεθνώς, κατεύθυνση την οποία αναμένει ότι θα ακολουθήσει και η Σοφοκλέους.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΚΤ, ενώ την πορεία των ξένων αγορών θα ακολουθήσει και το Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπως εκτιμά η Proton Securities.

Η θετική αντίδραση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αγορών στις ενδείξεις για μείωση των επιτοκίων της FED βοήθησαν τη Σοφοκλέους να κερδίσει 1,14%, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Από την άλλη πλευρά, η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει σήμερα τα επιτόκια στο 3,25%. Η χρηματιστηριακή αναμένει επικράτηση του θετικού κλίματος και σήμερα (αν βεβαίως δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη από την ΕΚΤ), καθώς οι ειδήσεις στην εγχώρια αγορά παραμένουν σε μεγάλο μέρος αδιάφορες.

Τι έγινε χθες: Σε ράλι ανόδου επιδόθηκαν χθες οι ελληνικές μετοχές, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να υπεραποδίδει. Το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλο το ταμπλό οδήγησε τον Γενικό Δείκτη 1,1% υψηλότερα. Ο τζίρος ανήλθε σε 298 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με κέρδη 1,3% και 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v