Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Πως σχολιάζει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

Η Euroxx Research σχολιάζει πως αν και τα αποτελέσματα του ΟΤΕ ήταν αδύναμα, όπως ήταν αναμενόμενο σε ένα γενικά δυσμενές περιβάλλον, ωστόσο εξακολουθούν να έρχονται καλές ειδήσεις από το «μέτωπο» των προσαρμοσμένων καθαρών λειτουργικών ταμειακών ροών.

Euroxx: Πως σχολιάζει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

Χαμηλότερα έναντι των προβλέψεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το β' τρίμηνο του 2013.

Όπως σχολιάζει η Euroxx Research, αν και τα αποτελέσματα ήταν αδύναμα, όπως ήταν αναμενόμενο σε ένα γενικά δυσμενές περιβάλλον, ωστόσο εξακολουθούν να έρχονται καλές ειδήσεις από το «μέτωπο» των προσαρμοσμένων καθαρών λειτουργικών ταμειακών ροών, η αύξηση των οποίων αντανακλά την βελτίωση στο κεφάλαιο κίνησης.

Η χρηματιστηριακή κάνει αναφορά και στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του ΟΤΕ, κατά την οποία η διοίκηση σημείωσε τα εξής:

-Αναφορικά με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, αναφέρθηκε πως θα κυμανθούν γύρω στα 500 εκατ. ευρώ την χρήση του 2013 και θα κατευθυνθούν σε βελτιώσει στο VDSL, το δίκτυο 4G στην Ελλάδα και τα δίκτυα 3G/4G στη Ρουμανία.

-Η διοίκηση σημείωσε πως είναι πρώιμο να συζητηθεί η μερισματική πολιτική για τη χρήση του 2013

-Η βάση των εσόδων θα παραμείνει υπό σημαντική πίεση από τις μειώσεις στα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας, τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τον έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης 2013

-Στις ελληνικές δραστηριότητες, το τομέας της σταθερής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να επωφελείται της ενισχυμένης καταναλωτικής της θέσης, των μειωμένων εξόδων προσωπικού και των συνεχιζόμενων προσπαθειών για περικοπές κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v