Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

METKA: Τιμή - στόχος τα 9,5 ευρώ από Piraeus Sec

Mε τιμή – στόχο τα 9,5 ευρώ και σύσταση ”outperform” η Piraeus Sec. ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της ΜΕΤΚΑ, σύμφωνα με έκθεσή της με τίτλο ”Playing the Energy Theme... through a Power Plant Constructor” και ημερομηνία 2 Οκτωβρίου.

METKA: Τιμή - στόχος τα 9,5 ευρώ από Piraeus Sec
τιμή – στόχο τα 9,5 ευρώ και σύσταση ”outperform” η Piraeus Sec. ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της ΜΕΤΚΑ, σύμφωνα με έκθεσή της με τίτλο ”Playing the Energy Theme... through a Power Plant Constructor” και ημερομηνία 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή της ΜΕΤΚΑ με βάση τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης του 2006 διαπραγματεύεται με P/E 9,6, PEG 0,82 και EV/EBITDA 5,5, ήτοι με discount έναντι της αγοράς και των διεθνών ανταγωνιστών της.

Εξάλλου η χρηματιστηριακή εμφανίζεται θετική σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς, δεδομένου ότι το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να δώσει μέσω διαγωνισμού τρεις άδειες για την κατασκευή και λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής μέσω φυσικού αερίου, συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας 900 MW.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Piraeus Sec., λοιπόν, αν ο όμιλος Μυτιληναίου, βασικός μέτοχος της εταιρίας, λάβει μία εκ των τριών αυτών αδειών, τότε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΜΕΤΚΑ θα αυξηθεί αυτομάτως κατά 220 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα μεγέθη της ΜΕΤΚΑ για το σύνολο του 2006, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 41,90 εκατ. ευρώ από 37,40 εκατ. ευρώ και πωλήσεις αυξημένες κατά 29% στα 290,14 εκατ. ευρώ από 224,96 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου στα 7,78 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v