Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Καλή, αλλά ακριβή η DZI λέει η Merrill Lynch

Πιθανότατα σε συμπληρωματική επένδυση της τάξης των 55 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank, προκειμένου να εξαγοράσει τις μειοψηφίες της βουλγαρικής DZI την πλειοψηφία της οποίας πρόσφατα αγόρασε, όπως αναφέρει στο report της με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου η Merrill Lynch. Καλή αλλά ακριβή η εξαγορά, λέει ο οίκος.

EFG: Καλή, αλλά ακριβή η DZI λέει η Merrill Lynch
Πιθανότατα σε συμπληρωματική επένδυση της τάξης των 55 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank, προκειμένου να εξαγοράσει τις μειοψηφίες της βουλγαρικής DZI την πλειοψηφία της οποίας πρόσφατα αγόρασε, όπως αναφέρει στο report της με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου η Merrill Lynch.

Για την ίδια την κίνηση της εξαγοράς η Merrill Lynch εκτιμά ότι είναι καλή από στρατηγικής απόψεως αλλά τη χαρακτηρίζει ακριβή.

Ο οίκος εξακολουθεί να βλέπει την Eurobank σαν μια εξαιρετικά καλοδιοικούμενη τράπεζα με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, αν και πιστεύει πως η παρούσα στρατηγική της βαριάς επένδυσης στη Νέα Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει, από την ελληνική αγορά εξακολουθεί να προτιμά την Εθνική και την Alpha Bank και διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για την Eurobank.

Η χαμηλή κερδοφορία της DZI, τα πιθανά κόστη αναδιάρθρωσης και το dilution από την επανέκδοση 2 εκατ. μετοχών, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μικρή μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, αναφέρει ο οίκος. Σε επίπεδο κεφαλαίων, η Merrill Lynch εκτιμά ότι η επίδραση θα είναι της τάξης των 30 μονάδων βάσης επί του Core tier I.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v