Χ.Α.: Πρώτο τεστ «δυναμικής» οι 900 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, μετά την κίνησή του κάτω από τις 800 μονάδες, δείχνει ότι έχει και πάλι τη διάθεση να ξαναφτιάξει το κλίμα στην αγορά. Οι αγοραστές έχουν «ξυπνήσει» την αγορά και η επόμενη ζώνη ισχυρής αντίστασης είναι οι 935-940 μονάδες.

Χ.Α.: Πρώτο τεστ «δυναμικής» οι 900 μονάδες
Η αγορά με ήπιο τρόπο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με εξαιρετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών, κερδίζει αργά αλλά σταθερά σχεδόν 15% από τα χαμηλά των 788 μονάδων στις 15 Ιουλίου. Η επάνοδος του Γενικού Δείκτη στη ζώνη των 900 μονάδων στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι για ένα θερμό μήνα στο ελληνικό χρηματιστήριο αφού η διατήρηση τους θα είναι το πρώτο τεστ για τη δυναμική που εμφανίζει η αγορά!

Η σχετική ηρεμία που υπήρχε στην αγορά, περιμένοντας κάποιο ισχυρό καταλύτη που θα οδηγούσε τις τιμές υψηλότερα, φαίνεται ότι «κοίμισε» αρκετούς επενδυτές, ωστόσο αυτό που είναι φανερό είναι ότι μετοχές και βραχυπρόθεσμοι παίκτες αποφάσισαν να αλλάξουν, έστω για λίγο, την τακτική της επιφυλακής και της αναμονής.

Ο Ιούλιος έχει «επιφέρει» σημαντικά κέρδη σε μια σειρά δεικτοβαρών μετοχών. Οι «προπομποί» της αγοράς Folli-Follie Group, ΔΕΗ, ΟΤΕ και δευτερευόντως ο ΟΠΑΠ σημειώνουν ισχυρά κέρδη 16%, 14%, 14% και 9% αντίστοιχα και κινούνται πλέον πολύ κοντά σε σημαντικές αντιστάσεις. Η μετοχή του ΟΤΕ «φλερτάρει» με τα 7 ευρώ, η ΔΕΗ με τα 8 ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ έπιασε τα 7 ευρώ.

Η Coca Cola HBG με κέρδη κοντά στο 11,5% τον τελευταίο μήνα προσέφερε ακόμα μια φορά την απαραίτητη «δύναμη πυρός» για τις 900 μονάδες του Γενικού Δείκτη και τις 300 μονάδες του FTSE ASE Large Cap, την ώρα που ο τίτλος της ΕΤΕ έχανε πάνω από 4% στα 2,52 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά την κίνησή του κάτω από τις 800 μονάδες, δείχνει ότι έχει και πάλι τη διάθεση να ξαναφτιάξει το κλίμα στην αγορά. Οι αγοραστές έχουν «ξυπνήσει» την αγορά και η επόμενη ζώνη ισχυρής αντίστασης είναι οι 935/940 μονάδες και έπειτα οι 970 μονάδες, ωστόσο η ισορροπία στις 900 μονάδες μπορεί να αποδειχθεί αρκετά εύθραυστη.

Αν οι αγοραστές δεν αναθαρρήσουν μετά την προσέγγιση των 900 μονάδων, τότε κερδίζει έδαφος το σενάριο της πλευρικής συσσώρευσης, με μεγάλες αρχικές ταλαντώσεις. Στον Γενικό Δείκτη, το στρογγυλό των 900 μονάδων μπορεί να κάνει «κλικ» στους αγοραστές, όμως η πραγματική στήριξη της αγοράς βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά, στις 860 και έπειτα στις 830 μονάδες.

Ο FTSE/ASE Large Cap κινήθηκε πάνω από τη ζώνη των 300/304 μονάδων και ξαναβρίσκεται με τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 200 ημερών. Η στήριξη είναι στις 295 μονάδες και παρακάτω οι 285/287 μονάδες ενώ στο ανοδικό σκέλος, οι 308 μονάδες και έπειτα οι 315/317 μονάδες.

 

Η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη  

 

 

Η εικόνα του FTSE 20 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v