Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Αυξημένο μέρισμα ”βλέπει” η Alpha Fin.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι το μέρισμα της Φουρλής θα εμφανίσει αύξηση κατά 26% για το 2006 και θα διαμορφωθεί στο 0,19 ευρώ. Στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις της για το συγκεκριμένο έτος προβλέπουν αύξηση πωλήσεων 10% και κερδών προ φόρων κατά 20%.

Φουρλής: Αυξημένο μέρισμα ”βλέπει” η Alpha Fin.
Η Alpha Finance εκτιμά ότι το μέρισμα της Φουρλής θα εμφανίσει αύξηση κατά 26% για το 2006 και θα διαμορφωθεί στο 0,19 ευρώ.

Στο πρωινό της report, και με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Φουρλή στο Reuters, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις της για το 2006 προβλέπουν αύξηση πωλήσεων 10% και κερδών προ φόρων κατά 20%, μεγέθη που είναι αντίστοιχα με τις προβλέψεις και της διοίκησής της.

Εκτίμηση της Alpha Finance ήταν πως το δεύτερο κατάστημα IKEA θα ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ενώ οι δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρίας άφησαν να εννοηθεί την ύπαρξη δίμηνης καθυστέρησης. Η δίμηνη αυτή καθυστέρηση θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από την αντίστοιχη στον ”κανιβαλισμό” του υπάρχοντος καταστήματος και άρα να μην επιφέρει αλλαγές στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία.

Η χρηματιστηριακή έχει εκτιμήσει ότι από το συγκεκριμένο κατάστημα θα προκύψουν έσοδα ύψους 45 εκατ. ευρώ, ενώ στο μοντέλο της έχει υποτεθεί ότι τα δικαιώματα για την Κωτσόβολος θα ασκηθούν το 2006 και το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v