Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η γιορτή για 130 έτη ΧΑ

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα και την παρουσία εκπροσώπων του χρηματιστηριακού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για τα 130 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Για ”διεθνοποιημένη Σοφοκλέους πέρα από τα γεωγραφικά μας όρια” έκανε λόγο ο κ. Καπράλος κατά την ομιλία του, ενώ πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις σε εισηγμένες και χρηματιστές.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η γιορτή για 130 έτη ΧΑ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2006, ο εορτασμός για τα 130 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του χρηματιστηριακού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, τόνισε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, στα 130 χρόνια της ιστορίας του, έχει συνδράμει πολλές εταιρίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις με κεφάλαια που αντλήθηκαν από αυτό, με τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται στην απασχόληση, στην μείωση της ανεργίας, στην ενίσχυση της παραγωγικότητος και στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στις προοπτικές που διανοίγονται σε μια ”διεθνοποιημένη” Σοφοκλέους, πέρα από τα γεωγραφικά μας όρια.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καπράλου, προεβλήθη ένα βίντεο αφιερωμένο στα 130 χρόνια του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολούθησε βράβευση εταιρειών και ανθρώπων για την ιστορία και την προσφορά τους στον χρηματιστηριακό χώρο.

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι εταιρείες: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΑΪΣ, ΤΙΤΑΝ, ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ, ΜΕΤΚΑ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, οι οποίες για πάνω από ¼ του αιώνα έχουν συνεχή κερδοφορία και δίνουν κάθε χρόνο μέρισμα στους μετόχους τους.

Τα βραβεία απένειμε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης, χαιρετίζοντας τον ιστορικό θεσμό του Χρηματιστηρίου και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, βράβευσε τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, κ. Χρήστο Θεοδωρίδη, ως τον παλαιότερο εν ζωή πρόεδρο με τα περισσότερα χρόνια θητείας.

Ακολούθως, βραβεύθηκαν οι εφημερίδες ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΞΠΡΕΣ και ΚΕΡΔΟΣ για την πολυετή προσφορά τους στο επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό γίγνεσθαι. Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος.

Οι κ.κ. Ιάκωβος Γεωργανάς και Παύλος Περράτης βραβεύθηκαν για την πολυετή προφορά τους στην ελληνική κεφαλαιαγορά και ειδικότερα στην εδραίωση των Θεσμικών Επενδυτών και τη θεμελίωση του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων αντίστοιχα. Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, τίμησε τις οικογένειες χρηματιστών που επί τρεις γενιές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Χρηματιστήριο και την ελληνική κεφαλαιαγορά. Βραβεία έλαβαν ο κ. Νικόλαος Κομνηνός, ο κ. Νικόλαος Παντελάκης, ο κ. Γεώργιος Χρυσοχοίδης και ο κ. Μιχαήλ Καραμανώφ.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης βράβευσε τις παλαιότερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες.

Τα βραβεία έλαβαν οι εταιρείες: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΙΤΑΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v