Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανόδου

Λόγω της έλλειψης ειδήσεων στην αγορά αναμένεται να συνεχιστούν οι τάσεις συσσώρευσης, ενώ θα εξακολουθήσουν οι προσπάθειες ανοδικής διάσπασης των 3.950 μονάδων, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανόδου
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η αγορά δεν μπορεί ακόμα να υπερβεί το επίπεδο των 3.950 μονάδων, αναφέρει η Marfin Analysis, σημειώνοντας ότι το κλίμα παραμένει θετικό μετά την ολοκλήρωση του roadshow των ελληνικών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Λονδίνο.

Ωστόσο, τονίζει η χρηματιστηριακή, παρά τις υποστηρικτικές αποτιμήσεις, η έλλειψη φανερών ερεθισμάτων δεν βοηθά την αγορά να κινηθεί υψηλότερα. Έτσι, εξακολουθεί να εκτιμά ότι η συσσώρευση παραμένει το επικρατέστερο σενάριο γι’ αυτή την εβδομάδα.

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου αναμένεται να στηρίξει τη σημερινή συνεδρίαση, ελλείψει άλλων ειδήσεων που να μπορούν να ”κινήσουν” την αγορά, εκτιμά η Piraeus Securities.

Η Proton Securities από την πλευρά της αναμένει σταθεροποιητικό προς υψηλότερο άνοιγμα σήμερα, εν μέσω περιορισμένης ροής ειδήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης, για μια ακόμα φορά, δοκίμασε το ανώτατο όριο του πρόσφατου εύρους συσσώρευσης, χωρίς να καταφέρει να το διασπάσει ανοδικά, κλείνοντας τελικά στις 3.933 μονάδες (-0,02%), σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Οι ανοδικές προσπάθειες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, ωστόσο μια αποφασιστική και με διάρκεια ανοδική διάσπαση πάνω από το επίπεδο των 3.960 μονάδων απαιτεί αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ηρεμία στις διεθνείς αγορές καθώς και νέες ειδήσεις.

Τι έγινε χθες: Αμετάβλητη έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, με τζίρο 304 εκατ. ευρώ και αυξημένη κινητικότητα στα ”πακέτα”, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v