Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό

Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα αναζητήσει και σήμερα κατεύθυνση η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων. Προβλέπουν διαπραγμάτευση γύρω από το επίπεδο των 3.900 μονάδων.

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί, σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία δεν ”βλέπει” κίνδυνο πτώσης από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Υπενθυμίζει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν roadshows στην Ευρώπη, κάτι που ίσως πυροδοτήσει περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η Πειραιώς Securities επισημαίνει ότι δεν βλέπει λόγο για περαιτέρω πιέσεις από ρευστοποιήσεις αυτή την εβδομάδα, δεδομένης της υποαπόδοσης της προηγούμενης εβδομάδας, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η Proton Securities αναμένει διαπραγμάτευση γύρω από το επίπεδο των 3.900 μονάδων, ενώ οι επενδυτές θα αναζητήσουν κατεύθυνση και από το εξωτερικό, ελλείψει επιχειρηματικών ειδήσεων.

Μετά τις τάσεις συσσώρευσης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με ελάχιστη μεταβολή την προηγούμενη εβδομάδα (0,05%), που τονίστηκε από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα blue chips την Παρασκευή, εν μέσω ανάκαμψης των διεθνών αγορών, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή αναμένει η εγχώρια αγορά να συνεχίσει τις διακυμάνσεις μεταξύ 3.840 και 3.950 μονάδων, παρακολουθώντας στενά την τάση στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και αναμένοντας νέα κίνητρα πριν ”σπάσει” το ένα ή το άλλο επίπεδο.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλο το ταμπλό οδήγησε υψηλότερα κατά 0,87% τον Γενικό Δείκτη, την Παρασκευή. Οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης υπεραπέδοσαν, με πρώτες την Εθνική, τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ, όπως αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 239 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με κέρδη 0,92% και 0,54% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v