Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 33 ερωτήσεις-απαντήσεις για τα warrants

Πιστώνονται στους λογαριασμούς τα warrants που προέκυψαν από την Αύξηση Κεφαλαίου της Alpha Bank. Αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευσή τους. Δείτε το δελτίο του Χ.Α. με αναλυτικές πληροφορίες.

Οι 33 ερωτήσεις-απαντήσεις για τα warrants

Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των επενδυτών και αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χ.A. των 10.388.636.364 νέων μετοχών και 1.233.532.918 warrants της Alpha Bank που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η τιμή εκκίνησης για το warrant της Αlpha θα ανακοινωθεί σήμερα από το Χρηματιστήριο αφού υπολογισθεί βάσει συγκεκριμένου αλγόριθμου. Το ποσοστό κινδύνου (εγγύηση) με το οποίο θα είναι διαπραγματεύσιμο το warrant της θα ανακοινωθεί επίσης σήμερα από το Χ.Α. και σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί στα επίπεδα του 50%.

Το πρώτο τριήμερο διαπραγμάτευσης των warrants δεν θα υπάρχουν ημερήσια όρια διακύμανσης, εν συνεχεία θα είναι κλίμακούμενο και θα ξεκινά από το +/- 50%. (αναλυτικές πληροφορίες στη στήλη συνοδευτικό υλικό)

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη πρόκειται να ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την 4ήμερη αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου της. Το δικαίωμα αναμένεται να είναι διαπραγματεύσιμο με ποσοστό κινδύνου 100%.

Εν όψει της εισαγωγής των warrants στο Χρηματιστήριο, εκδόθηκε ενημερωτικό δελτίο με πληροφορίες και 33 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα warrants και το πώς θα τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

Σε αυτό περιλαμβάνεται και αναλυτικό παράδειγμα για έναν επενδυτή που συμμετέχει στην αύξηση και ασκεί τα warrants που έχει αποκτήσει την πρώτη μέρα που έχει αυτό το δικαίωμα: 

 

 • Δείτε τις 33 ερωτήσεις και απαντήσεις στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v