Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ποσοστό κινδύνου 50% οι αγοραπωλησίες warrants

Tην ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των επενδυτών οι μετοχές και τα warrants της Αlpha, καθώς και το δικαίωμα της Πειραιώς.

Με ποσοστό κινδύνου 50% οι αγοραπωλησίες warrants
Με ποσοστό κινδύνου (αφορά το ποσό που δίνεται ως εγγύηση για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της συναλλαγής) που θα αγγίζει το 50% ξεκινά την Τρίτη -εκτός απροόπτου- η διαπραγμάτευση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο των warrants της Alpha Bank.

Tην ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των επενδυτών οι μετοχές και τα warrants της Αlpha, καθώς και το δικαίωμα της Πειραιώς. Στην περίπτωση του δικαιώματος της Πειραιώς, το ποσοστό κίνδυνου αναμένεται να ανέλθει σε 100% και η διαπραγμάτευσή του θα ξεκινήσει επίσης την Τρίτη.

Tη Δευτέρα αναμένονται ανακοινώσεις από το Χ.Α. ως προς τις τιμές εκκίνησης των παραπάνω προϊόντων.

Στην περίπτωση των warrants, και δεδομένου ότι σύμφωνα με τη διεθνή Oδηγία MiFID αυτά αποτελούν σύνθετο προϊόν, παρακάμπτεται στην πρωτογενή αυτή φάση ο έλεγχος συμβατότητας των πελατών: Κάθε μέλος του Χ.Α. οφείλει να «ελέγξει» τον ενδιαφερόμενο πελάτη για το κατά πόσον γνωρίζει το συγκεκριμένο προϊόν και τις ιδιομορφίες όσον αφορά τη διαπραγμάτευσή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v