Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roadshow: Ισχυρό το ενδιαφέρον για Ελλάδα

Στις Κασσάνδρες που διαψεύστηκαν αναφέρθηκε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης στο 2ο Greek Investment Forum.

Roadshow: Ισχυρό το ενδιαφέρον για Ελλάδα

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα του 2ου Greek Investment Forum που διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Στις Κασσάνδρες που διαψεύστηκαν αναφέρθηκε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, ο οποίος προέτρεψε τους συνέδρους να κοιτάξουν τη χώρα μας από μία άλλη οπτική, δεδομένου ότι οι αλλαγές που έχουν ήδη συντελεστεί είναι εμφανείς και έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος.

Στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης εστίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό κοινωνικό κόστος των αλλαγών που προωθούνται. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως αυτός κινείται σε επίπεδα πολύ καλύτερα των αρχικών στόχων και με το δεδομένο αυτό η πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους είναι πλέον ρεαλιστική.

«Η Ελλάδα αλλάζει», τόνισε ο πρόεδρος του Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης ο οποίος παρέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν την παραμονή των ξένων επενδυτών στην εγχώρια αγορά, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον που πλέον παρουσιάζει το Χ.Α. για τους αλλοδαπούς fund managers.

Templeton, Lazard, Baupost, Dupont, Highfields Capital, Μοrgan Stanley Ziff Brothers Investments, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Bank of New York Discerene Value Advisors, Fintech Advisors, περιλαμβάνονται στα funds που έχουν προγραμματίσει one to one meetings με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων.

Η αυριανή και τελευταία ημέρα του forum είναι αφιερωμένη στις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ξεπερνούν τελικώς τις 450.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v