Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Neutral” η Merrill Lynch για τη μετοχή

Με σύσταση ”neutral” ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της ΔΕΗ η Merrill Lynch σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία στη οιποία επισημαίνει την ανεπαρκή τιμολόγηση των υπηρεσιών της.

ΔΕΗ: ”Neutral” η Merrill Lynch για τη μετοχή
Με σύσταση ”neutral” ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της ΔΕΗ η Merrill Lynch σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία στην οποία επισημαίνει την ανεπαρκή τιμολόγηση των υπηρεσιών της.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, τα λειτουργικά κόστη που σχετίζονται με τις ενεργειακές τιμές έχουν εκτιναχθεί την τελευταία διετία, με την τιμολόγηση των υπηρεσιών της ΔΕΗ μόλις να ξεπερνά τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Η Merrill Lynch επισημαίνει ότι εάν οι πετρελαϊκές τιμές δεν υποχωρήσουν σημαντικά στους επόμενους μήνες, το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι επενδυτές είναι μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην πολιτική της κυβέρνησης για τον καθορισμό της τιμολόγησης της ΔΕΗ. ”Ωστόσο, αυτό φαίνεται απίθανο πριν τις εκλογές του 2008”, σχολιάζει ο οίκος.

Η Merrill Lynch προχωρά σε τρία σενάρια αποτίμησης για να καλύψει την αβεβαιότητα σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού τα οποία κυμαίνονται από 11,8 έως 25,9 ευρώ. Το μεσαίο σενάριο δίνει τιμή 20,2 ευρώ, 11% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v