Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Equalweight για ελληνικές τράπεζες

H Εuroxx αναφέρει ότι προτιμώμενη μετοχή από τον τραπεζικό κλάδο είναι η Alpha Bank που διαθέτει δείκτη κύριων εποπτικών κεφαλαίων στο 13,9% ο οποίος αναμένεται να παραμείνει υψηλότερα του 9% για την περίοδο 2103 – 2015.

Euroxx: Equalweight για ελληνικές τράπεζες
σύσταση Equalweight διατηρεί για τις ελληνικές «συστημικές» τράπεζες η Euroxx σε σχετική ανάλυση με τίτλο "The Beginning of new era for the core Greek Banks".

Από θεμελιώδη σκοπιά οι επενδυτές θα μπορούσαν να αγοράσουν μετοχές συστημικών τραπεζών αν πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί αξία μέσω: α) επιστροφής στην κερδοφορία, β) πώλησης περιουσιακών στοιχείων υψηλότερα από την εσωτερική τους αξία, γ) αγοράς ειδικών κεφαλαιακών εργαλείων χαμηλότερα από την εσωτερική τους αξία, εκτιμά η Euroxx.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αναμφίβολα ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει να αναμένει πολλά θετικά στοιχεία όπως η ανάκαμψη των καθαρών εσόδων από τόκους, η μείωση των δαπανών αλλά και οι συνέργειες από τις εξαγορές.

Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένει πως θα κορυφωθούν το 2014 και κατόπιν θα αποκλιμακωθούν.

H Εuroxx αναφέρει ότι προτιμώμενη μετοχή από τον τραπεζικό κλάδο είναι η Alpha Bank που διαθέτει δείκτη κύριων εποπτικών κεφαλαίων στο 13,9%, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει υψηλότερα του 9% για την περίοδο 2103 – 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v