Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα του Γ.Δ.

Για το προσεχές πενθήµερο εκτιµούµε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για µια νέα ανοδική προσπάθεια του Γενικού Δείκτη, αναφέρει η διεύθυνση χρηματιστηριακών εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 31 Αυγούστου.

Εμπορική: Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα του Γ.Δ.
Για το προσεχές πενθήµερο εκτιµούµε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για µια νέα ανοδική προσπάθεια του Γενικού Δείκτη, αναφέρει η διεύθυνση χρηματιστηριακών εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 31 Αυγούστου.

Τo προηγούµενο πενθήµερο ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πτωτικά, καθώς από το ψηλό των 3.969,75 (22/8) βρέθηκε στο χαµηλό των 3.818,79 μονάδων (28/8). Τελικά χθες (Πέµπτη) έκλεισε στις 3.868,62 μονάδες. Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις κινείται σταθεροποιητικά ανάµεσα στις 3.870 και 3.815 μονάδες, αναµένοντας το έναυσµα για τη νέα κατεύθυνση τιµών.

Βραχυπρόθεσµα, το Χ.Α. κινήθηκε αντίθετα µε τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, καθώς την αντίστοιχη εβδοµάδα οι σηµαντικότεροι χρηµατιστηριακοί δείκτες του εξωτερικού σηµείωσαν νέο υψηλό τριµήνου (Dow Jones, S&P 500, Dax, Cac κ.ά).

Λαµβάνοντας υπόψη τη δεδοµένη συσχέτιση που υπάρχει µεταξύ του Γ.Δ. και των προαναφερόµενων δεικτών σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα, η πιθανότερη εξέλιξη είναι να κλείσει η ψαλίδα είτε µε άνοδο του Γ.Δ. (σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες) είτε µε πτώση των υπόλοιπων αγορών.

Επανερχόµενοι στη συµπεριφορά του Γ.Δ. το προηγούµενο διάστηµα, θα πρέπει να επισηµάνουµε ως θετικό το γεγονός ότι διατηρήθηκε υψηλότερα της στήριξης των 3.788 μονάδων, όπου σηµειώθηκε η χαµηλότερη τιµή στη προηγούµενη πτωτική – διορθωτική κίνηση (10/8/2006). Όπως αναφέραµε και στην προηγούµενη ανάλυσή µας, αν παραβιαστεί η στήριξη αυτή, θα σηµαίνει –πιθανότατα – ότι έχει ήδη σηµειωθεί η υψηλότερη τιµή για το γ’ τρίµηνο του 2006 και η αγορά οδεύει –αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι θα περιµέναµε– σε αξιόλογη πτωτική κίνηση (η επόµενη σηµαντική στήριξη εντοπίζεται στις 3.700 μονάδες).

Στην αντίθετη περίπτωση, της διατήρησης δηλαδή υψηλότερα των 3.788 μονάδων το προσεχές διάστηµα, το σενάριο υπέρβασης των 4.000 και επίτευξης του ανοδικού στόχου των 4.035 µονάδων συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να επαληθευτεί. Επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στις 3.970, 4.055, 4.140 και 4.334 μονάδες (κορυφή έτους).

Οι όγκοι συναλλαγών συνεχίζουν να κυµαίνονται σε µέτρια έως χαµηλά επίπεδα, εξέλιξη που περιορίζει τις ανοδικές προσδοκίες για τις προσεχείς εβδοµάδες και καθιστά την αγορά ιδιαίτερα ευάλωτη σε διορθωτικές πτωτικές κινήσεις, όπως η πρόσφατη από τις 3.970 στις 3.818 µονάδες.

Για το λόγο αυτό ενδεχόµενη προσέγγιση των επόµενων αντιστάσεων στις 4.055 και 4.140 µονάδες µε χαµηλούς όγκους θα αντιµετωπιστεί

-τουλάχιστον βραχυπρόθεσµα- ως ευκαιρία µείωσης θέσεων.

Οι στηρίξεις εντοπίζονται στις 3.790, 3.705 και 3.590 µονάδες. Οι τεχνικοί δείκτες (όπως ο RSI 14 ηµερών στο κάτω γράφηµα) διατηρούνται σε ουδέτερα επίπεδα τιµών, έχοντας περιθώρια ανόδου µέχρι να βρεθούν σε υπερτιµηµένες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v