Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: "Κλειδί" η ανακεφαλαιοποίηση

Οι δραστηριότητες της Εθνικής Τράπεζας είναι ανθεκτικές, όμως υπάρχει πρόβλημα στα κεφάλαια, σχολιάζει η Citi. Κεντρικής σημασίας η ανακεφαλαιοποίηση και η αποφυγή των Cocos. Κατάλληλο το κλίμα για πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Εθνική: Κλειδί η ανακεφαλαιοποίηση
Για ανθεκτικές δραστηριότητες, αλλά προβλήματα σε ότι αφορά τα κεφάλαια, κάνει λόγο η Citi, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα για το α' τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την Citi, η Εθνική Τράπεζα εξακολουθεί να επωφελείται από μια σειρά λειτουργικών πλεονεκτημάτων έναντι των περισσοτέρων ελληνικών τραπεζών και συγκεκριμένα του χαμηλότερου κόστους των καταθέσεων, της περιορισμένης δανειακής έκθεσης στην Κύπρο και των πιθανών ευκαιριών πώλησης περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις άλλες τράπεζες, η Εθνική δεν έχει επωφεληθεί από την απόκτηση επανακεφαλαιοποιημένων θυγατρικών ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η Citi συμφωνεί με την διοίκηση της Εθνικής ότι είναι κεντρικής σημασίας η ανακεφαλαιοποίηση και η αποφυγή των cocos. Κατά την εκτίμηση του οίκου, η Εθνική πρέπει να δείξει την ικανότητά της να αντέξει τις τελευταίες φάσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης και, σε ότι αφορά τα cocos, να αποφύγει έναν «φαύλο κύκλο» όπου το πολύ υψηλό κόστος των cocos (που ξεκινά από το 7% και φθάνει στο 9,5%) εμποδίζουν την ικανότητα για οργανική δημιουργία κεφαλαίων. Θεωρεί πως το κλίμα είναι το κατάλληλο ώστε η ΕΤΕ θα εξετάσει πώληση περιουσιακών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v