Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Διευκρινίσεις για συμμετοχή σε δείκτες ΧΑ

Οι μετοχές της Κύπρου θα επανέλθουν στους δείκτες του Χ.Α. μετά το πέρας των συναλλαγών στις 31/5 και θα αφαιρεθούν στις 7/6 προκειμένου η αντικατάστασή τους να μπορεί να αποτυπωθεί από διαχειριστές Α/Κ και εκδότες προϊόντων.

Κύπρου: Διευκρινίσεις για συμμετοχή σε δείκτες ΧΑ
Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου θα επανέλθουν στη σύνθεση των Δεικτών του Χ.Α. στην τιμή στην οποία είχαν αφαιρεθεί (δηλαδή 0,207 ευρώ) μετά το πέρας των συναλλαγών της Παρασκευής 31 Μαΐου 2013, και θα αφαιρεθούν από τη σύνθεση των δεικτών μετά το πέρας των συναλλαγών της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013 σε μηδενική τιμή.

Ειδικότερα, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Δεικτών FTSE/Χ.Α. κατά την τελευταία συνεδρίαση της (30 Απριλίου 2013), συζήτησαν αναφορικά με την αντικατάσταση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου ΛΤΔ από τη σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2013.

Προκειμένου η αντικατάσταση των μετοχών της τράπεζας στους δείκτες να μπορεί να αποτυπωθεί από τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων και εκδότες προϊόντων που παρακολουθούν τους δείκτες FTSE/Χ.Α., αποφασίστηκαν οι ακόλουθες ενέργειες:

Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ΛΤΔ θα επανέλθουν στη σύνθεση των Δεικτών στο FTSE/Χ.Α. Large Cap και FTSE/Χ.Α. Large Cap Net Συνολικής Απόδοσης στην τιμή στην οποία είχαν αφαιρεθεί (δηλαδή 0,207 ευρώ) μετά το πέρας των συναλλαγών της Παρασκευής 31 Μαΐου 2013.

Οι μετοχές της τράπεζας θα αφαιρεθούν από τη σύνθεση των παραπάνω δεικτών μετά το πέρας των συναλλαγών της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013 σε μηδενική τιμή.

Επιπλέον, οι μετοχές της τράπεζας θα επανέλθουν στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη Τιμών και του Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη στην τιμή στην οποία είχαν αφαιρεθεί (δηλαδή 0,207 ευρώ) μετά το πέρας των συναλλαγών της Παρασκευής 31 Μαΐου 2013.

Οι μετοχές της τράπεζας θα αφαιρεθούν από τη σύνθεση των παραπάνω δεικτών μετά το πέρας των συναλλαγών της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013 σε μηδενική τιμή.

Σε περίπτωση που η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας αρθεί πριν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, τότε τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Δεικτών FTSE/Χ.Α. θα επανεξετάσουν την αφαίρεση των μετοχών της από τους δείκτες στο πνεύμα των συνθηκών που θα έχουν δημιουργηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v