Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Η RomTelecom επιβάρυνε το 6μηνο, λένε οι ΑΧΕ

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ ”ευθυγραμμίστηκαν” σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, απογοητευτική ήταν η απόδοση της RomTelecom, η οποία και επιβάρυνε το εξάμηνο του Οργανισμού. Πώς σχολιάζουν UBS, Deutsche Bank, Marfin, Proton και Εγνατία.

OTE: Η RomTelecom επιβάρυνε το 6μηνο, λένε οι ΑΧΕ
Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ ”ευθυγραμμίστηκαν” σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, απογοητευτική ήταν η απόδοση της RomTelecom, η οποία και επιβάρυνε το εξάμηνο του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, η UBS αναφέρει ότι εξαιρουμένης της Ρουμανίας, τα μεγέθη του Οργανισμού κινήθηκαν σε συνάφεια με τις προβλέψεις και διατηρεί την τιμή–στόχο των 20,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τη Ρουμανία ως αδύναμο κρίκο, υπογραμμίζοντας ότι ο ανταγωνισμός στη χώρα ήταν σκληρότερος του αναμενομένου.

Σε μικρή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 22 από τα 21,17 ευρώ, προχώρησε η Proton, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του Οργανισμού κατά 2,2%-2,8% λόγω κυρίως της μητρικής, ενώ υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα EBITDA του 2006 κατά 2,8%, λόγω της καθυστέρησης στην εθελούσια έξοδο.

Η Marfin Analysis χαρακτηρίζει σε γενικές γραμμές ”υγιή” τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το εξάμηνο, με τα καλύτερα στοιχεία να είναι η βελτίωση της κερδοφορίας στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας, που κατάφερε να αντισταθμίσει την απογοητευτική απόδοση της RomTelecom. Επίσης, αναφέρει ότι έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα των προσπαθειών περιορισμού του κόστους του Οργανισμού, ενώ εκτιμά πως τα EBITDA θα βελτιωθούν περαιτέρω τα επόμενα τρίμηνα.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι, όπως αναμενόταν, τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΤΕ δεν εξέπληξαν. Ωστόσο, δεν αποκλείει κάποιες αναπροσαρμογές προς τα κάτω, λόγω των χειρότερων του αναμενομένου επιδόσεων της RomTelecom.

Η Proton Securities, από την πλευρά της, αναφέρει ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τη RomTelecom, ωστόσο ίσως αυξήσει τις προβλέψεις της για τη σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ.

Εξάλλου, σε έκθεσή της η Deutsche Bank προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του Οργανισμού στα 19,5 ευρώ ανά μετοχή από 19 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v