Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο, λένε οι αναλυτές

Τα βλέμματα σήμερα θα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο, λένε οι αναλυτές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική Τράπεζα θα δώσει σήμερα τον τόνο, λόγω της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όπως εκτιμά η Marfin Analysis.

Άνοιγμα σε σταθεροποιητικό ή υψηλότερο επίπεδο αναμένει για σήμερα η Proton Securities, με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η προσοχή θα είναι στραμμένη σήμερα στα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμά η Σίγμα Securities.

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραψε στην αρχή της συνεδρίασης και έκλεισε χθες με οριακές απώλειες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ”κλειδώνουν” ορισμένα από τα κέρδη του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Για μια ακόμα φορά, αναμένει τα εταιρικά αποτελέσματα εξαμήνου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και συγκεκριμένες μετοχές κατά την τελευταία ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, δεν αναμένει απότομες κινήσεις δεδομένου του ήρεμου διεθνούς κλίματος, με τους επενδυτές να ”χωνεύουν” τις εταιρικές επιδόσεις του εξαμήνου προκειμένου να κινηθούν αναλόγως.

Τι έγινε χθες: Οι ελληνικές μετοχές υποαπέδωσαν καθώς τα κέρδη που καταγράφηκαν από νωρίς πυροδότησαν ισχυρές κερδοσκοπικές κινήσεις που συνεχίστηκαν ως το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σημειώνει ότι η αγορά φαίνεται να έχει ήδη αποτιμήσει τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου αρκετών εταιρειών, καθώς εμφανίζονται ρευστοποιήσεις ακόμα και όταν τα αποτελέσματα είναι υψηλότερα των εκτιμήσεων, όπως στην περίπτωση της ΜΟΗ, των ΕΛΠΕ και των ΚΑΕ.

Οι δείκτες FTSE 20 και FTSEM 40 έκλεισαν με απώλειες 0,16% και 0,5% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v